"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Isesõitev buss ootab sõitjaid Meriväljal kuu lõpuni (0)
14. september 2021

“Buss sõidab ikkagi ise,“  rääkis isesõitva bussi operaator Marko Pruuli. „Mina olen siin ainult selleks, et vaadata, et kõik ikka toimiks ja oleks turvaline.“

Pruuli sõnul on vahest mõnes kohas vaja sekkuda ja keerulisem möödasõit sooritada.

Tegemist on pilootprojektiga, millega järgmisel suvel kindlasti jätkatakse ja siis peaks sellised bussid hakkama sõitma kõigis linnaosades.

“Mina pole veel jõudnud selle bussiga sõita. Ausalt öeldes pole aru saanud, kuidas sellega sõita, aga kui aega saan, siis proovin järele,” rääkis Meriväljal elav koolitüdruk Anna-Brit. Tema klassivend aga oli juba isesõitva bussiga sõita jõudnud. “Mina proovisin ära, päris lahe oli. Tegin ainult ühe tiiru, arvan, et peaks veel sõitma enne, kui see buss sõitmise lõpetab,” ütles Roland.

Buss sõidab septembri lõpuni, nii et ongi viimane aeg isesõitev buss ära proovida.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ütles, et on selle tuleviku transpordiga juba sõita jõudnud. „Täiesti põnev on sellise transpordiga ka täiskasvanutel sõita,“ rääkis ta. „Seda bussi kasutavad kohalikud küll rohkem nädalavahetustel, mil inimesed liiguvad rohkem ringi. Siinsamas on ka Merivälja turg iga kahe nädala tagant. Inimesed on kiitnud seda transporti ja eks tulevikus me peame selle transpordiga hakkamagi arvestama, mis hakkab põhivõrkudele inimesi ette viima.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.