"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
menukas koolitus Lapsed saavad keskkonnasõbraliku kuu jooksul jalgratta juhiloa (0)
14. september 2021

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu on täies hoos. Esmaspäevast algasid 10-15. aastastele lastele jalgrattakoolitused. Koolituse pikkus on 20 tundi ja need on tasuta. Lisaks Kullo Huvikeskuse ettevõtluskeskusele pakutakse koolitust Lasnamäe Noortekeskuses Punane 69 ja Kesklinna Noortekeskuses Raua 23.

Kullo huvikeskuse juures jalgrattasõidu kooli ootav Jan sõnas, et on jalgrattaga sõitnud paar aastat, ent seni puudub tal jalgratta juhiluba. “Aga ma olen sõitnud ettevaatlikult,” poetas poiss.

Eliise ütles, et hakkas jalgrattaga sõitma umbes 1,5 aastaselt. „Siis ma läksin oma isaga jalgrattamatkale. Aga ma ise ei sõitnud, ma olin taga,” hakkas tüdruk naerma. “Aga jalgrattaga sõitma ma hakkasin lasteaias – umbes kuue aastaselt.”

Huvikeskus Kullo juurde kogunes esmaspäeva pärastlõunaks paarkümmend õpilast. Siht oli kõigil selge – saada lõpuks jalgratturi juhiload. Lastel jääb eelkõige vajaka ohutusega seotud teadmistest.

“Meil tuligi täna, esimesel praktilisel sõidutunnil, välja, et kiiver ei ole õigesti peas, rattal on puudu kell, helkurid, tuled ja muidugi vaatasime ka et rehvid ja pidurid oleks töökorras – need on sellised täiesti elementaarsed asjad, et üldse minna liiklusesse,” kirjeldas jalgrattasõidu õpetaja Erika Kuningas.

Jalgrattasõidu õpetust jagatakse Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames. Taolist kuud peetakse siinmail juba kümnendat korda.

“Sellel aastal oleme püüdnud leida tegevusi rohkem väiksemates gruppides ja kodu lähedal, seetõttu toimuvad tegevused eraldi linnaosades. Meil on igas linnaosas matkajuhiga üks jalgsimatk, Nõmmel ja Lasnamäel veel täiendavalt jalgrattaretk retkejuhiga,” kõneles Tallinna Kommunaal- ja Keskkonnaameti juhataja asetäitja Elena Sapp.

Kuu programm on tihe, sisaldades jalgsimatku giidiga, ringkäike õppeaedades, rulluisu kooli – kokku üle viiekümne sündmuse. Neist saab ülevaate liikumiskuule pühendatud koduleheküljelt: tallinn.ee/est/keskkond/liikumiskuu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.