"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Väärikate ülikool alustab uue loengusarjaga (0)
14. september 2021
Foto: Scanpix

„Me kõik teame, et õppida ei ole kunagi liiga hilja, õppida saab igas eas inimene. Ning loomulikult ei pea see tähendama üksnes koolipingis istumist – me õpime kõikjal, kõigest ja kogu aeg,“ rääkis Tallinnas haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev,.

„Hea meel on tõdeda, et väärikate ülikool on alati olnud väga populaarne: kehtib isegi eelregistreerimise nõue, kuna kohtade arv on piiratud ja huvi loengute vastu suur. Hoiab ju eluterve uudishimu vaimu erksana ning pidev õppimine annab hea enesetunde ja sisemise rahulolu.“     

Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustab teisipäeval, 14. septembril taas eestikeelsete auditoorsete loengutega Tallinnas. Oodatud on nii varasemad osalejad kui ka uued huvilised vanuses 60 ja enam.

2021/22. õppeaasta avaloengu peab Tartu Ülikooli muuseumi kuraator ja ajaloodoktorant Anu Rae teemal „Astroloogia ajaloost“ algusega kell 11.30 Rahvusraamatukogus.

Järgmine loeng viiakse läbi 12. oktoobril, mil psühholoog, kirjanik ja koolitaja Toivo Niiberg räägib teemal „Õnnelikkuse 21 allikat“. Loeng toimub koostöös Eesti Tervisemuuseumiga.

9. novembril peatub Tartu Ülikooli teatriteaduse professor ja õppeprodekaan Anneli Saro uutel suundadel teatris. 14. detsembril aga analüüsib perearst ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees Eero Merilind küsimust „Kas inimene saab elada 200-aastaseks?“. Rohkem infot sügissemestrist leiab veebilehelt ut.ee/vaarikate-ulikool/tallinn.

Loenguid peetakse kahes voorus: kell 11.30–13 ja kell 14–15.30. Kuna osalejate arv on piiratud, on vajalik eelregistreerimine.

Vabariigi Valitsuse korraldusel peavad osalejad olema valmis tõendama oma nakkusohutust kehtiva tervisetõendiga (vaktsineerimiskuuri läbimise, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta). Kaasas peab olema ka isikut tõendav dokument. Loengutele palutakse tulla ainult tervena ning jääda koju, kui viimase 14 päeva jooksul oldi lähikontaktis koroonat põdeva inimesega.

Väärikate ülikooli programmi läbiviimist toetab lisaks Tallinna linnale ka Haridus- ja Teadusministeerium.

Lisateave ja registreerimine: Ene Teemäe, Tartu Ülikooli Tallinna esindaja, 737 6600, 5305 7310, ene.teemae@ut.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.