"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
PEALINNA PODCAST moes on roheline ja punane (0)
15. september 2021

Esiteemaks oli rohelise pealinna punased rattateed. Ajakirjanik ja praegune Riigikontrolli kommunikatsioonijuht Priit SImson ja Meediavahi blogi pidaja Allan Alaküla olid ühel meelel, et rattaliikluse temaatika esiletõus on positiivne. Simsoni arvates võinuks aga korraga kogu kesklinna rattateede mahamaalimise asemel esitleda koos rattaaktivistidega mõnda eeskujulikku lõiku, mille järgi saaks edasi tegutseda mistahes järgmine linnavõim. 

Rääkides Ameerika ülemvõimu hääbumisest on Alaküla sõnul täituma hakanud 20 aasta eest Ameerikat rünnanud binladenlaste unistus.  Simsoni meelest vabanes aga USA Afganistanist lahkumisega tohutust kulureast ja see võiks ´pax americana´ tervist isegi kosutada. 

Riigikontrolli ülevaate järgi pole Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) klientuur pakutava teenusega kuigi rahul. Simsoni sõnul on konflikt sisse kirjutatud asutuse põhikirja, kuna ta peab ühelt poolt olema riigi kinnisvara halduse kompetentsikeskus ja samal ajal teenima ka riigile tulu. “Tulu-osa on paremini mõõdetav ja nii nende tähelepanu koondubki sinna,” ütles Simson. 

Alaküla meelest on aga Eesti riikliku majavalitsuse süsteem liigselt tsentraliseeritud ja tuleks sellisel kujul üldse lõpetada samuti, nagu lõpetasid Ameeriklased raiskamise Afganistanis. 

Eksriigiprokurör Margus Kurmi juhtimisel ja suures osas Postimees Grupi poolt rahastatud uurimisretk Estonia vraki juurde on Alaküla arvates igati tervitatav meediaprojekt. “Eesti meediaettevõte investeerib esmakorselt vähemalt tervet põhja-poolkera huvitava teema süvakäsitlusse, “sedastas Alaküla. Simsoni meelest võinuks aga Postimees seda raha kulutada uuemate teemade uurimiseks. 

Saates räägiti ka  Alar Karisest, kes kandis presidendivalimise ajal kaks päeva põues Pealtnägija mikrofoni. “Reaktsiooni puudumisel peaks olema ka Ekspressi ja Postimehe gruppidel õigustatud ootus, et Karis kannaks edaspidi mikrofoni mõne nende saate tarbeks. Miks mitte näiteks jalutades ÜRO peaaasamblee kuluaarides ja tehas otseülekannet Delfile,” ironiseeris Alaküla. Simsoni meelest polnud aga presidendikandidaadi mikrofonikandmises midagi eriskummalist, kuna ta oli neil päevil niikuinii tähelepanu keskpunktis. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.