"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
vaata otse kell 10 Mida teha, kui on söömishäired? Milline on ennetus, ravi ja taastumine? (0)
16. september 2021
Foto Pixabay

Diagnoositud söömishäireid on uurimuste kohaselt mõnel protsendil elanikkonnast, kuid häirunud söömiskäitumist esineb märkimisväärselt enam. Söömishäireid esineb nii ala-, üle- kui ka normaalkaaluliste inimeste seas. Vaata konverentsi otse siit.

Kuna tegemist on mõtlemise ja tajuhäiretega, on oluline, kuidas inimene mõtleb toidust ning millisena ta tajub oma keha. Söömishäirega inimene ei ole tavaliselt võimeline aru saama, et tegemist on haigusega ja ta ise probleemi ei näe. Söömishäiretega kaasneb ka häbitunne ning seda kiputakse varjama. Seetõttu on väga oluline varajane märkamine ja abi.

Konverentsil käsitletakse mitmeid olulisi teemasid seoses laste söömishäirete ja vaimse tervisega, sh söömishäired kooliõe ja psühholoogi vaatevinklist, sekkumise võimalused koolis ja rehabilitatsiooni teenus abivajavale lapsele. Konverentsi avab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiu valdkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina. Päevakavaga saab lähemat tutvuda SIIN

Kuna huvi veebikonverentsil osalemise vastu oli väga suur ja täiendavaid kuulajaid enam registreerida ei saa, on ajakirjanikud oodatud jälgima konverentsi video vahendusel koha peal, võimalik on ka esinejate intervjueerimine. Vajalik on COVID-19 tõendi esitamine. Konverents on hiljem järelvaadatav veebis. 

Konverentsi korraldab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet koostöös MTÜ Söömishäirete Liiduga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.