"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Arstide päevadel tuleb jutuks COVID-19 pandeemia (1)
17. september 2021
Foto: Pixabay

Eesti Arstide Liidu korraldusel toimuvad reedel ja laupäeval Tallinnas Noblessneris Eesti Arstide Päevad, kus muu hulgas tuleb jutuks pandeemia, residentuuriõppe tulevik, immuunpuudulikkus ja ravivead.

Põhisessoonidel räägitakse veel sellest, et patsiendi turvalisus sõltub arsti heaolust ning paralleelsessioonid käsitlevad elundisiirdamist Eestis ja antimikroobset resistentsust ning selle mõju keskkonnale, vahendab BNS.

Kava on valminud infektsioonhaiguste seltsi, kopsuarstide seltsi, immunoloogide ja allergoloogide seltsi, nooremarstide ühenduse, arstiteadusüliõpilaste seltsi ja arstide liidu koostöös. Lisaks Eesti arstidele ja teadlastele esinevad külalislektorid Inglismaalt, Hollandist, Soomest ja Leedust.

28. veebruaril sai Eesti Arstide Liit saja-aastaseks. Liidu loomise otsus sündis esimestel arstidepäevadel 1920. aasta lõpus ja tänavused arstide päevad on juubeliaasta üks peasündmusi.

Konverentsi põhisessioonidest toimub veebis otseülekanne.

Arstide päevadel on ligi 500 osalejat, nende hulgas kõigi erialade ja põlvkondade arstid, arstiteaduse üliõpilased ning tervisevaldkonna spetsialistid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

temaatik
17. sept. 2021 19:31
https://maaja.ee/covid-19-kiirtest/