"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
õpi kitarrimängu või kokandust Huvikoolid pakuvad laia erialade valikut ja uut õpikeskkonda (0)
17. september 2021
Kopli huvikool Foto Ilja Matusihis

Kõik Tallinna munitsipaalhuvikoolid alustavad septembris õppetööd kontaktõppes, pakkudes mitmekesist erialade valikut igale maitsele. Uhiuude majja kolinud Tallinna Kopli Huvikool kutsub ka huviringide ja majaga tutvuma, uksed on kõigile avatud 18. septembril kell 12–16.

„Huviharidusel on oluline roll lapse ja noore enesearengu toetamisel. Kindlasti on kõigil väikestel ja suurtel õppuritel mõni valdkond või eriala, mis neid väga köidab ja millega nad tahaks tegeleda ka peale koolitööd. Mul on hea meel, et Tallinna munitsipaalhuvikoolid pakuvad väga mitmekesist erialade valikut, et iga noor leiaks endale selle õige,” sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev. 

Tallinnas on kokku kümme munitsipaalhuvikooli. Põnevaid ja harivaid erialasid leidub igas vanuses huvilistele ning kõik huvikoolid ootavad oma perre nii endisi kui ka uusi õppijad. 

Kopli huvikool alustab õppetööd uues õppehoones aadressil Kari 13. Seal saab õppida näiteks kujutavat- ja tarbekunsti, muusikat ja laulmist, tantsu ja teatrikunsti, filmi ja meediat, kodundust ja kokandust, elektrotehnikat ja robootikat. Põnevaid huviringe pakutakse ka mudilastele.

Lai õppekavade valik on ka Tallinna Huvikeskuses „Kullo“, Tallinna Tondiraba Huvikoolis, Tallinna Kanutiaia Huvikoolis, Tallinna Nõmme Huvikoolis ja Mustamäe Huvikoolis. Kunsti erialasid saab süvendatult õppida Tallinna Kunstikoolis. Muusikaõppega tegelevad Nõmme Muusikakool, Lasnamäe Muusikakool ja Tallinna Muusikakool, kes kolib samuti veel tänavu värskelt renoveeritud õppehoonesse.

Nõmme Muusikakoolis võtab õpilasi vastu veel septembris, õppida saab klaveri, keelpillide, puhkpillide, löökpillide ja akordioni erialal.

Huvikoolide jaoks on oluline enda õpilaste ja töötajate turvalisuse tagamine. Kui lihtsustatud karantiini kord lubab haigustunnusteta lapsi jätkata osalemist üldhariduskooli kontakttundides, siis huvikooli kontaktõppes ei saa karantiini suunatud lapsed osaleda. Võimalusel pakutakse neile osalemist distantsilt. Suur osa huvikooli õpetajatest ja töötajatest on vaktsineeritud ning peetakse kinni kehtivatest ohutusnõuetest. 

Lisainfo huvikoolide ja õppetöö kohta: www.tallinn.ee/est/haridus/Tallinna-huvikoolide-uldinfo

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.