"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Nõmme eakate päevakeskus alustas uut hooaega vanavanemaks olemise teemal (0)
17. september 2021
Foto: Nõmme LOV

Eile, 16.septembril, alustas Nõmme Maja aulas eakate kool avaloenguga „Vanavanemaks olemise kunst”, mille lektoriks oli Ülo Vooglaid. Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul täidavad vanavanemad olulist rolli inimese kasvamisel ja arenemisel. „Vanavanemate elutarkus, räägitud lood ja jagatud õpetused jäävad meiega kogu eluks,“ ütles Šillis.

Ülo Vooglaid on sotsiaalteadlane, haridustegelane ja poliitik. Lisaks sellele on tal koos kasulastega 10 last, 22 lapselast ja 11 lapselapselast. Vooglaid on öelnud: ”Oleks kõigil lastel sellist õnne, et neil on vanaema ja vanaisa. Vanaema, kelle seeliku taga on iga laps kaitstud ja hoitud. Vanaisa, kes kaasab lapselapse oma tegemistesse ning seejuures julgustab ja innustab teda.“ 

Nõmme eakate kooli avaloengu teema tulenes 12. septembril toimunud vanavanemate päevast. Edaspidi hakkavad loengud toimuma korra kuus. Loengute mõte on eelkõige innustada eakaid kaasa mõtlema ning rääkima põnevatel teemadel. 

Järgmine Nõmme eakate kool toimub 20.oktoobril, siis on lektoriks Inno Joonas ja teemaks „Õnnelik olemise kunst“.

Nõmme eakate päevakeskus asub aadressil Valdeku 13. Uue hooaja tunniplaaniga saate tutvuda Nõmme Vaba Aja Keskuse kodulehel – www.nomme.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.