"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Metsarahva päev tutvustab suuremaid puidufirmasid (0)
18. september 2021
Ilja Matusihis

Eestis toimub laupäeval esmakordselt metsarahva päev, mis pakub kõigile võimalust osaleda õpitubades, näitustel ja ekskursiooniel ning tutvuda suuremate puiduettevõtetega.

“Metsasektoril on täna pidupäev ja nagu pidupäevale kohane, ootame endale külalisi,” ütles Eesti Metsaseltsi president ja ürituse eestvedaja Haana Zuba-Reinsalu. “Juba ajalooliselt on eestlaste huvi metsa käekäigu vastu olnud suur ning täna teeme me omalt poolt sammu, et seda veel rohkem tutvustada ja selgitada. Metsarahva päeval pakume eestlastele parimaid elamusi, mida metsaga saab seostada.”

“Täna ei ole ühtegi maakonda, kus ei toimuks metsaüritust. Riigi tuntuimad metsanduse eestvedajad koos perekondadega on spetsiaalselt koostanud programme, mis pakuvad väikestele ja suurtele külalistele ehedat metsaemotsiooni ja loodusega kohtumise rõõmu,” lisas Zuba-Reinsalu: “ 

Metsarahva päev on suunatud peamiselt lastega peredele, tuues nendeni igas maakonnas silmaringi laiendavad tegevused. Osaleda saab lühikestel ja pikematel matkadel, kus üheskoos kohalike metsakasvatajatega õpitakse tundma metsa eluringi ning saadakse tuttavaks kohaliku looma- ja taimeriigiga. Puidu väärindamisega tegelevad ettevõtted  tutvustavad ringkäikudel oma tehastes jätkusuutliku puidutöötlemise võimalusi ja väljakutseid 21. sajandil. Maaülikool ning Luua metsanduskool pakuvad oma õpitubades teadmisi ja oskusi teadlikust metsa majandamisest ning näitavad metsatehnikat, lisaks saab Luua kooli uhkes arboreetumis näha sadu erinevaid puuliike, mis on erinevaist maailmapaigust kokku toodud. Programmis leidub tegevusi igale vanusele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.