"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Facebook kutsub Eesti ajakirjandusväljaandeid tasuta koolitusprogrammi (0)
19. september 2021
Scanpix

Facebook alustab peagi 12-nädalase virtuaalse koolitusseeriaga Reader Revenue Program, mille eesmärk on aidata Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni ajakirjandusväljaannetel lugejatulu kasvatada.

Lisaks intensiivsele programmile on Facebook pannud igale osalejale välja 50 000 USA dollari suuruse toetuse, et omandatud teadmised kohe praktikasse panna ning vastavad süsteemid üles seada.

Rahvusvahelise Ajakirjanike Keskuse (ICFJ) ja Facebooki koostöös sündinud koolitusprogrammi on oodatud kuni 15 ajakirjandusväljaannet, kes saavad osa intensiivsest koolitusest koos individuaalse juhendamisega. Tehes tihedat koostööd rahvusvaheliste ekspertidega, arendavad programmis osalevad ajakirjandusväljaanded välja oma projekti, mis on loodud just nende individuaalseid ärivajadusi silmas pidades. Mitmed osalejad saavad võimaluse võtta osa ka pilootprogrammist, mis keskendub edukate reklaamide loomisele. Kandideerimise tähtaeg on 28. september.

Ida- ja Kesk-Euroopa ajakirjanduspartnerluste juht Marcin Hajeki sõnul on väga tähtis, et ajakirjanikud nii siinses regioonis kui ka kõikjal mujal maailmas arendaksid tellimuspõhiseid ärimudeleid ja looksid pikaajaliselt jätkusuutlikke sissetulekumudeleid. “Ootan seda projekti suure põnevusega ja usun, et järgneva 12 nädala jooksul toimuv intensiivne areng tuleb osalevatele väljaannetele oluliselt kasuks,” sõnas ta.

Selleks, et programmi kvalifitseeruda, peab ajakirjandusväljaanne asuma kas Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis või Slovakkias. Väljaanne peab olema mistahes tüüpi uudisteorganisatsioon, mis avaldab regulaarselt avalikku huvi teenivaid uudiseid ning organisatsioonil on juba olemasolev lugejatulu mudel.

Kandideerimine on avatud 28. septembrini ning taotlus tuleb esitada inglise keeles. Koolitusprogramm algab juba oktoobri keskel ja lõpeb 2022. aasta alguses. Programm koosneb erinevate ekspertide juhitud veebiloengutest, kus toimub intensiivne ja interaktiivne õppetöö. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.