"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
MAARJA VAINO: Pargis jalutaja võiks vedeleva kohvitopsi üles korjata (1)
20. september 2021
Maarja Vaino. Foto: Mats Õun

“Peaksime tunnetama Tallinna oma kodulinnana, mitte vaid kohana, kus tööl käime. Avalik ruum peaks muutuma kõigi asjaks. Tammsaare pargist läbi jalutaja võiks näiteks mahavisatud kohvitopsi üles tõsta ja prügikasti visata!” arvas kirjandusteadlane Maarja Vaino. Tallinnast saab 2023. aastal Euroopa roheline pealinn ning hiljuti arutati linna tulevikku ka visioonikonverentsil. Pealinn uuris, milline võiks olla meie kodulinn mõnekümne aasta pärast.

“Minu unistus on, et kultuurikihistused oleks Tallinnas nähtaval kohal. Üheksakümnendad tõid aga avalikku linnaruumi ohtralt suuremahulisi reklaame ja tuntud brändide nimesid, reklaam domineerib linnas praegugi. Turunduse kõrval võiksid hingele ja vaimule suunatud märgid rohkem silma paista,” sõnas Vaino.

“Linn ei pea olema väga asine! Käidavamates paikades võiks tänavanäitusi ja oluliste inimeste monumente rohkem kohata. Nüüd, kui Tallinn sai ka rohelise pealinna tiitli, tuleks vältida halbu valikuid, nagu näiteks mõne puudeallee raiet. Linna kopsud peavad säilima, et linnaruumis oleks hea liikuda ja kerge hingata.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

huvitav küll
22. sept. 2021 17:49
Kas parki jalutama minnes peab siis ka töökindad kaasa võtma?