"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Pangatöötajana esinenud kelmid petsid taas tuhandeid eurosid välja (1)
20. september 2021
Foto: Pixabay

End pangatöötajatena esitlenud kelmid petsid inimestelt möödunud nädalal taas tuhandeid eurosid välja, seekord langesid suurimate pettuste ohvriks Tallinna elanikud, vahendab BNS.

  • Möödunud nädala neljapäeval, 16. septembril teatati politseile, et 47-aastane Lasnamäel elav naine sai telefonikõne inimeselt, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja ütles, et tema arvelt on tehtud kahtlane tehing. Seejärel paluti naisel siseneda panka selleks, et panna pangakaardile kaitseprogramm. Naine tegi nagu palutud ja avastas hiljem, et tema kontolt on kantud üle võõra inimese kontole 6200,90 eurot.
  • 17. septembril sai 51-aastane Haaberstis elav mees telefonikõne väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et tema kontolt üritatakse maksta ühele veebipoele raha. Mehega räägiti pikalt ja seejärel paluti tal minna internetipanka, kuhu sisenedes nägi mees, et on vaja sisestada Smart-ID PIN-2, mida ta tegigi. Seejärel tehti tema kontolt kohe makse summas 8000 eurot teise panka mehele tundmatu isiku kontole. Mees sõitis seejärel kohe pangakontorisse ja tegi avalduse raha tagasikutsumise kohta.
  • 17. septembril tuli teade, et päev varem sai 38-aastane Lasnamäel elav mees telefonikõne end Swedbanki töötajana tutvustanud inimeselt, kes väitis, et mehe pangaarvelt on püütud teha kahtlasi ülekandeid. Seejärel paluti mehel siseneda panka selleks, et panna pangakaardile peale kaitseprogramm. Avaldaja tegi nagu palutud ja avastas hiljem, et tema kontolt on kantud võõrale kontole üle raha summas 9998,32 eurot.
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

nüanss
20. sept. 2021 16:50
Need kõned on kõik vene keeles ja eesti keelt petised ei oska.