"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
MAREK STRANDBERG: Tulevikus pole parklaid kortermajade juurde vaja (0)
20. september 2021
Marek Strandberg. Foto: Mats Õun

“Narva maantee ja teisedki suuremad maanteed võiks tulevikus haljastada. Sel suvel mõõtsin Narva maanteel kuumaga asfaldi temperatuuriks 92 kraadi. Seal oleks võinud muna praadida!” märkis poliitik ja materjaliteadlane Marek Strandberg. Tallinnast saab 2023. aastal Euroopa roheline pealinn ning hiljuti arutati linna tulevikku ka visioonikonverentsil. Pealinn uuris, milline võiks olla meie kodulinn mõnekümne aasta pärast.

“Haljastus aitab kuumalainetega kõige odavamalt toime tulla. Olen märganud, et linn on planeeringuid kiirendanud, mis tähendab kiiremat elukeskkonna arengut ja ehitust. Samas poleks minu arvates parkimiskohti uute kortermajade lähedusse tulevikus üldse tarvis. Miks peab inimene elama koos autoga? Paljudes linnades, ka näiteks Soomes, pargivad inimesed üha enam oma autosid kodust eemal parklates, kus on ka laadijad jmt. See on planeerimise küsimus, kuhu uusi mitmekorruselisi parkimismaju võiks juurde rajada,” arutles Strandberg.

“Auto võib olla maja juures hajaasustuspiirkonnas, kuid miks ilmtingimata tiheasustusega ala elamute juures? Linnas on targem tööle sõita ühistranspordiga või jalgrattaga! Loomulikult on kohti ja olukordi, kus auto on vajalik. Kuid ka jalgrattaga saab sõita aasta läbi, kui tahtmist on. Vaja on mugavaid vihma- ja külmakindlaid riideid, mis sobivad nii ülikonna kui ka kleidi peale.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.