"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Algas Euroopa säästva arengu nädal (0)
22. september 2021
Foto: Pixabay

„Kutsume kõiki üles Euroopa säästva arengu nädalaga ühinema,“ ütles Eili Lepik, riigikantselei strateegiabüroo direktori asetäitja ja nädala koordinaator Eestis, „Esmaspäeva hommikuse seisuga on Eestist registreeritud 52 üritust või ettevõtmist, nende hulgas näiteks raamatukogude algatus „Tund enne und mobla peost, naudi teost!“, Garage48 toidupäev, aga ka taaskasutusnäitus Pärnu uue kunsti muuseumis,“ lisas ta.

Euroopa säästva arengu nädal toimub sellel aastal käesoleva nädala esmaspäevast pühapäevani – see on üleeuroopaline initsiatiiv, mille eesmärk on erinevate jätkusuutliku arengu eesmärkidesse panustavate tegevuste, projektide ja ürituste nähtavamaks tegemine.

Osalevale organisatsioonile ei ole piiranguid, seda saavad teha kõik – valitsusasutused, teadus- ja arendusüksused, haridusasutused, muuseumid, sihtasutused, kogukondlikud ühendused, ettevõtted ja valitsusvälised organisatsioonid. Oluline, et esitatud projekt või üritus panustab ühte või mitmesse jätkusuutliku arengu eesmärki ja selle peamine eesmärk ei tohiks olla tuluteenimine.

„Osalemine on lihtne, selleks on vaja enda ettevõtmine Euroopa säästva arengu nädala kodulehel üles anda. Enne registeerimist tuleb lihtsalt läbi mõelda, millisesse jätkusuutliku arengu valdkonda korraldatav üritus sobib. Need on näiteks haridus, heaolu, majandus, võrdsed võimalused, keskkond, energeetika, ressursitõhusus või muu selline,“ selgitas Eili Lepik.

Arvesse lähevad üritused, mis toimuvad ajavahemikus 18. septembrist 8. oktoobrini. Euroopa säästva arengu nädala kodulehe leiad veebiaadressil http://esdw.eu/ 

Initsiatiivi algataja on Euroopa säästva arengu võrgustik (ESDN).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.