"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Kalamaja elanik Merle: tänapäeval on norm, et linnas peab pakendeid ise sorteerima! (0)
22. september 2021

Tallinn liigub rohelisema tuleviku poole ning üks arengusuund on uuendada linna pakendipunkte. Paraku pole punkte haldavad kolm taaskasutusorganisatsiooni suutnud kokku lepitud ajaks uusi konteinereid täismahus tagada.

Hetkel tekitab Tallinna elanikes õigustatult nurinat olukord, kus mõnest pakendipunktist on konteinerid ära viidud ning uusi konteinereid toodud pole.

“Hädad seisnevad selles, et nende väitel pole nad saanud konteinereid ja koroonaga seoses on tekkinud tarneraskused,” sõnas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu. “Mul oli möödunud nädalal pakendiorganisatsioonidega kohtumine ja nad lubasid jumalakeeli, et oktoobri lõpuks on 471 pakendikonteinerit linnaruumis olemas.”

Üks kolmest haldajast Tootjavastutusorganisatsiooni OÜ tunnistab, et tehase tööjärjekorrast tingituna on tõesti tekkinud olukord kus osad punktid on täitmata, kuid on nüüd välja käinud ajutise lahenduse.

“Me oleme hetkel pannud ajutised kastid nendesse punktidesse, mis on linlaste seas väga populaarsed,” ütles Tootjavastutusorganisatsiooni OÜ juht Kristiina Dreimann. “Lisaks oleme ainuke taaskasutusorganisatsioon Eestis, kes pakub võimalust oma kodus pakendeid ära anda. Kutsume siinkohal kõiki tallinlasi üles selle teenusega liituma.”

Puuduvate konteinerite märkamine näitab tallinlaste kasvavat huvi sorteerimise vastu. TVO juhi sõnul on tekkekohal kogumise teenusega aasta algusest liitunud juba 70 kortermaja ja 170 eramaja. Jäätmete sorteerimine algabki arusaamisest, et see pole prügi, vaid ressurss.

“Mina ei sorteeri, sest keegi meie kortermajast ei tee seda ja mis ma siis üksi ikka sorteerin, mul vähe prügi ka,” ütles Kalamaja elanik Urve.

“Mina sorteerin juba aastaid,” sõnas linlane Merle.” Sain selle idee algselt välismaalt ning hiljem hakkas see ka siin populaarsemaks muutuma. Nii see info ja teadmised vaikselt tulid.”

Oktoobri lõpuks peaks linnaruumis olema 471 avalikku pakendipunkti kuhu saab tasuta ära anda segapakendeid, klaasi ning paberit ja kartongi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.