"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
covid-19 Ida-Tallinna Keskhaigla avab taas koroonaosakonna (0)
23. september 2021
Foto: Scanpix

Ida-Tallinna keskhaigla avab reedest taas Covid-19 patsientide ravile spetsialiseerunud osakonna.

Avatavas osakonnas on 29 voodikohta, neist viis on II astme intensiivravi voodikohad, edastas haigla. Haiglas on juba olemas kaks III astme intensiivravi kohta. Uus osakond avatakse Ravi tänaval sisehaiguste osakonna pinnal, vahendab BNS.

„Kahjuks on suurenenud vajadus Covid-haigete voodikohtade järele ja peame tegema oma töös ümberkorraldusi. Avatav osakond on valmis ööpäev läbi haigeid vastu võtma. Nakkusohtu silmas pidades on Covid-haigete teekond haiglas hoolikalt planeeritud,“ ütles Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse liige ja  ravijuhtEne Halling.

Haigla piirab plaanilist ravi siseerialadel nagu kardioloogia, neuroloogia ja gastroenteroloogia. Muu plaaniline ravi jätkub Ida-Tallinna Keskhaiglas võimaluste piires, kuid haigla kriisistaap jälgib igapäevaselt olukorda ning otsustab plaanilise ravi jätkamise vastavalt olukorrale. Lisaks on Covid-haigete vastuvõtuks valmisolek olemas nii naistekliinikus kui silmakliinikus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.