"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
sel laupäeval Kogukonnafestival “Püha õun” tutvustab Manufaktuuri õunaaias rohelist mõtteviisi (0)
23. september 2021

„Soovime  festivaliga “Püha Õun” tõsta inimeste teadlikkust nii õunaaiast kui kogu kvartali olemasolust,“ rääkis Anatoli Tafitšuk.  „Festival annab kogukonnale võimaluse saada uusi teadmisi nii õuntest, õunapuudest ja kogukonnahoovidest kui ka üldisemalt rohelisest mõtteviisist.“

Tallinnas Manufaktuuri kvartali õunaaias toimub 25. septembril esmakordselt kogukonnafestival “Püha õun”, mis läbi õunte ja kogukonnahoovide räägib rohelisest mõtteviisist laiemalt.

Üritus korraldatakse koostöös kunstiinimesi, produtsente ja etenduskunstnikke koondava Uue Loomingu Maja ehk ULMaga, mis sel suvel seadis end sisse Balti Manufaktuuri katlamajja. ULMa üks asutajatest ja eestvedajatest Anatoli Tafitšuk ütles, et Manufaktuuri kvartalis asub üks unikaalsemaid ja mitmekülgsemaid õunaaedu, mis on seni olnud hästi hoitud saladus.

Tafitšuki sõnul on festivalil loodussäästlik mõtteviis nagu ka Manufaktuuri kvartalil laiemalt. Näiteks kasutavad festivali korraldajad ala dekoreerimisel kvartalis juba olemasolevat taaskasutatavat materjali seal, kus vähegi võimalik. „Õunaaia festivalist peab tulevikus saama lipulaev rohelise mõtteviisi elluviimisest sündmuskorralduses ja esimesed sammud teeme juba täna!“ kinnitas Tafitšuk.

Manufaktuuri kvartalit arendava Hepsor Kinnisvara juhatuse liige Henri Laks ütles, et tänavu suvel oli kvartal esimest korda sündmusteks avatud ja toimus mitmeid toredaid üritusi. „Soovime „Püha õuna“ festivaliga ürituste suve natuke pikendada ja korraldada mõnusa perepäeva, kus kõigil huvilistel on võimalus tulla kvartaliga tutvuma ja saada osa mitmekesisest ja põnevast programmist,“ lausus Laks.  

Festivalil on avatud lasteala, kus valmistatakse ühiselt õunapomme, võisteldakse õunte korjamises ja tehakse õunapuuokstest seadeid. Toidualal saab lisaks muule suupärasele süüa õunakooke ja maitsta õunasiidrit ja -mahla. Viimase tegemist saab ka ühiselt proovida. Tafitšuk palub kõigilPõhjaTallinna hobipagaritel ja hoidisetegijatel temaga ühendust võtta aadressil ulm@ulm.ee, et tulla festivali raames toimuvale õunakoogi laadale maitsvaid hõrgutisi ka kogukonnale müüma ja nende valmistamise tarkusi jagama.

Igal täistunnil ajavahemikus 13-17 toimuvad Manufaktuuri kvartalit tutvustavad tuurid gruppidele.Õunaaia laval aga räägitakse terve päeva erinevat huvitavat õunajuttu, alates õuntest toiduvalmistamisest ja siidriteost kuni õunapuude kasvatamise ja laiemalt roheliste hoovide hooldamise ja vajalikkuseni välja.

Kell 19:00 esineb Puuluup, enne ja pärast seda astuvad lavale DJ-d. Päeva juhib muusik Laura Prits. Festival on tasuta, külastajad peavad esitama vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.