"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Spetsialisid arutlevad kaasaegse kasvajaravi teemalisel rahvusvahelisel sümpoosiumil uute ravivõimaluste üle (0)
23. september 2021

23.–24. septembril toimub Ida-Tallinna Keskhaigla eestvedamisel Eesti Teaduste Akadeemia saalis rahvusvaheline isotoopravi hübriidsümpoosium. Sümpoosiumi eesmärk on viia kõige uuem tõenduspõhine info kaasaegsest kasvajaravist nukleaarmeditsiini arstide, onkoloogide ja uroloogideni.

Ürituse esimene päev on pühendatud eesnäärmevähi ravile. Ida-Tallinna Keskhaigla Nukleaarmeditsiini keskuse juht Anne Poksi esineb sümpoosiumil ettekandega „Eesnäärmevähi isotoopravi võimalustest Eestis“.

„Ida-Tallinna Keskhaigla on olnud läbi aastate eesnäärmevähi molekulaarkuvamise ja isotoopravi esirinnas. Me soovime, et ka siduserialade arstid oleksid kursis kõige uuemate suundadega eesnäärmevähi isotoopdiagnostikas ja -ravis, mis tagab patsientidele parima võimaliku ravitulemuse,“ selgitas Anne Poksi.

Kõrgetasemelise hübriidsümpoosiumi lektorite hulgas on esinejaid üle maailma ja esimest päeva modereerib nukleaarmeditsiini professor Kalevi Kairemo Soomest. Teisel sümpoosiumipäeval keskendutakse isotoopravi uue suuna – teragnostika – tutvustamisele

Sümpoosiumi üks korraldajaid, Ida-Tallinna Keskhaigla Nukleaarmeditsiini keskuse juhtivarst isotoopravi alal Eve Kelk rõhutab: „Patsiendi ravimisel on äärmiselt oluline koostöö erinevate erialade arstide vahel, ainult nii on võimalik saavutada patsiendi jaoks parim tulemus. Olulised ravi alustamise ja muutmise otsused teeb alati multidistsiplinaarne meeskond.“

2018. aastal alustas Ida-Tallinna Keskhaigla esimesena Eestis kaasaegsel teragnostika printsiibil baseeruvat uut tüüpi ravi kaugelearenenud eesnäärmevähi patsientidele. Haiglas tegeleb eesnäärmevähi raviga meeskond, kuhu kuuluvad uroloogid, onkoloogid, patoloogid, radioloogid ning nukleaarmeditsiini- ja kiiritusravi arstid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.