"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Uuring: pealinna noored hindavad noorsootöö tegevusi kõrgelt (0)
23. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

Üleriigilise uuringu “Noorsootöös osalevate noorte rahulolu noorsootööga 2020” kokkuvõttest selgus, et Tallinna noored hindavad kõrgelt linna poolt pakutavaid noorsootöö tegevusi – kõikide tegevuste keskmise rahulolu hindeks anti 82 punkti 100-st ning kõige rohkem on Tallinna noored rahul huviharidusega.

Noorsootöö tegevustest osalevad noored enim huvitegevuses ehk 59 protsenti vastanutest, huvihariduses 32 protsenti ja noortelaagrites 22 protsenti.

Noored väljendasid kõrget rahulolu kõigi noorsootöö tegevustega, milles osalevad. Rahulolu on kõige suurem tantsu, sporti ja näitemängu puudutavate huviringide puhul, vähem ollakse rahul noortemalevaga.

Hinnang noorsootöö tegevustele on madalam noortel, kes elavad enam kui ühe lapsega peres ning kelle kodune keel on vene keel. Mõneti tunnevad noored puudust võimalusest teha tegevuste kohta ettepanekuid, algatada ise üritusi ning saada ühtlustatud teavet noorsootöö tegevustest.

Üleriigilise uuringu läbiviimisel küsiti 7–26-aastaste noorte hinnanguid kaheksale noorsootöö valdkonnale: huvitegevus, huviharidus, avatud noorsootöö, noortelaagrid, noortemalevad, osalus- või esinduskogud, noorteühingud või -ühendused ning noorteprojektid. Lisaks uuriti noorte arvamust noortele suunatud info levitamise ning noorsootöö tegevustes mitteosalemise kohta.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.