"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Eestimaa sügispealinnaks sai Narva (0)
24. september 2021

Sügise algust tervitati Narvas linnaorkestri muusika saatel. Ühtlasi tähistati kauni kontserdiga ka Narvale sügispealinna tiitli üle andmist. 

Narva linnapea Ants Liimets rõõmustas küll selle üle, et nüüd on sügispealinn kolinud meie piirilinna, kuid samas tunnistas, et ilma päris pealinnata narvakad siiski hakkama ei saa.

“Paraku on nii, et Tallinn on peaaegu 1/3 Eesti vabariiki,” lausus ta. “Narval on kõige suurem abi Tallinnast, kui me käime Tallinnas õppimas. Kas erialasid õppimas või täiendamas või koolitusel.  See on meie peamine huvi Tallinna vastu. Teine on see, et kõik liiklustransport, mis ühendab meid välismaaga, on ju rohkem Tallinnas kui Narvas. Nii et me peame Tallinna külastama.” 

Tallinna linna poolt oli  abilinnapea Vadim Belobrovtsev sügise alguse kingitusena kaasa toonud Tallinna linnamesilaste mee varudega täidetud meepurgid.  Tervisliku meega sai sügispealinna tiitel ka sisse õnnistatud. 

Vadim Belobrovtsevi sõnul on aastaaja põhise pealinna tiitli  traditsioon igati tore ning aitab linnadel end paremini tutvustada: “Ma arvan, et see kindlasti tõstab ka inimeste arvu, kes hakkavad ühe või teise linna vastu huvi tundma. Ja loodetavasti toob juurde turiste. Kas Eesti siseturiste või välismaalt. Kui sa ütled näiteks, et meie oleme Eesti pealinn ja siis öeldakse, et oodake Eesti pealinn on ju Tallinn, siis öeldakse, et jah, aga meil on siin oma lugu, mis on sellega seotud. Ja me oleme näiteks, kas siis Eesti sügispealinn või siis Eesti talvepealinn.” 

Narvakat ise ootavad kõiki eestimaalasi lähikuudel külla, et üheskoos nautida värvikirevaid, kaunei ja tegusaid hetki sügispealinnas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.