"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Fotod! Aumärkidega tunnustati ühtekokku 120 inimest Elupäästja Vahur Koort: keegi polnud veel aru saanud, et maja põleb suure leegiga (0)
24. september 2021

“Esialgu ei tundunudki asi väga hull, aga kui Maardu sotsiaalmaja juurde jõudsime ja nägime, et inimesed polnud hakanud isegi evakueeruma, sai selgeks, kui halb asi on,” meenutas  Pirita Päästekomando meeskonnavanem Martin Tamlak.

Vaata galeriid (68)

“Kui majja sisse läksime, siis kõik inimesed olid rahulikud, paanikat ei olnud, keegi polnud veel arugi saanud, et maja põleb. Maja aga põles lausleegiga ja tuli levis väga kiiresti,” lisas Pirita Päästekomando päästja Vahur Koort. Meeste sõnul oligi kõige raskem magavaid ja napis riides inimesi üles ajada ja kiiresti välja 20-kraadisesse pakasesse saada, magav inimene ei saa ju koheselt aru, mis toimub.

Täna tunnustati neid vapraid mehi elupäästemedaliga. Elupäästemedaliga tunnustati kokku 79 inimest. Päästeteenistuse aumärk anti 120 inimesele. Pidulik tseremoonia toimus KUMU auditooriumis.

“Emotsioon on muidugi alandlik. Medaleid ja aumärke üle andes ei tohi unustada, et kõik need inimesed on märganud ja aidanud, sageli riskides oma eluga ja vähe sellest, paljud on seda teinud palju kordi. Nende seas kõige noorim on ainult 10-aastane,” rääkis siseminister Kristian Jaani.

“Minul on ikka väga uhke tunne seista selliste meeste ja naiste ees, küllap kõigil on turvalisem, kui me teame, et meie seas on nii palju neid inimesi, kes hoolivad ja aitavad ja jõuavad õigel ajal just nendeni, kes abi väga-väga vajavad,” ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates aastast 1998. Aumärke antakse üle kaks korda aastas: Eesti Vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje aastapäeva ajal septembris.

Tunnustuse saanute nimekirja leiate SIIT.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.