"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Õigusapteek lasnamäel Urmas: käisin pärimisasja uurimas ja sain abi (1)
24. september 2021

“Mina sain küll sellest käigust abi. Emakene lahkus hiljuti taevastele radadele ja maha jäi Lasnamäel tema korter. Nüüd käisingi seda pärimisasja uurimas, sest me oleme õega kahekesi, et kuidas need asjad edasi peaks käima,” rääkis just õigusapteegist välja astunud Urmas.

Eesti Juristide Liidu ja Tallinna linna eestvedamisel toimus Lasnamäel 23. septembril Õigusapteegi raames tasuta õigusnõustamine.

Nõustamise raames sai tasuta õigusabi notaritoimingute, pärimisõiguse, perekonnaõiguse, lastele elatisraha, elatisabi, töölepingu seaduse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsu kiirmenetluse, kohalike omavalitsuse ja riigiasutusega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistu, lepingu- ning võlaõiguse alal. 

“Täna on kohtutäiturid, notarid, pankrotihaldurid, kolm vandeadvokaati. Perekonnaõigus, korteriühistud – väga lai ampluaa. Inimesi on, nõustamist on ja nõudlust ka on. Põhilised mured inimestel on ikkagi pärimis- ja korteriküsimused. Kas ma teen kinkelepingu või ostu-müügi lepingu, need on hästi suured teemad. Palju on ka elatiseküsimusi, hooldusõiguse ja eestkoste küsimusi. Tõesti – seinast seina,” ütles Eesti Juristide Liidu direktor Krista Paal.

Täna inimesi nõustanud kohtutäitur Risto Sepp ütles, et inimestel muresid on, aga olukord võlgnikega pole hullemaks läinud – nende arv pole oluliselt kasvanud.

“Täitemenetlus ja kõikide võlgadega tegelemine on õigusapteegi üks osa. Väga hullult võlgade tõusmine Eestis teema ei ole, siia pöördujate küsimused on ikka samad, võlgnike mass on ka sama, neid ei ole oluliselt rohkem. Põhilised küsimused, mis puudutavad täitemenetlust on seotud tööalaste sissenõudmistega, kui töötasu on jäänud saamata, et mis tegema peaks. Enamik küsimusi puudutab ka võlgnike varale sissenõudeid,” selgitas kohtutäitur Risto Sepp.

Õigusapteegi toimumise ja koha kohta saab infot tallinn.ee lehelt ja ka linnaosadest.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

andmekaitse
25. sept. 2021 12:02
Aga miks see on ajakirjaniku ja lugejate asi, mida Urmas nõustamas käis?