Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Aita Kullo huvikoolile uut nägu leida! (0)
27. september 2021
Albert Truuväärt

Uues nüüdisaegses huvikoolis saavad avarad ruumid ka linnaosa raamatukogu ja noortekeskus.

Tallinn kuulutas välja arhitektuurivõistluse leidmaks, milline hakkab välja nägema Kullo huvikeskuse uus hoone ja seda ümbritsev Löwenruh park. Kullo huvikooli direktori Ronne Sära sõnul saab uues hoones käia rohkem õpilasi.

“Ruumide maht on seni piiratud,” ütles Sära. “Õpilaste arvu me praegu suurendada ei saa, kuigi huvilisi oleks. Uues ja avaramas majas saaks aga tegutseda kuni pool tuhat huvilist rohkem. Kõige populaarsemad on meil koorimuusika ja tantsuringid, kuid saalid pole tänapäevased ei akustiliselt ega ka planeeringu poolest. Ellerheina koor on samal ajal saavutanud juba maailmataseme. Uus maja aitab murda ka müüti, et noortekeskus peab olema väike, kuskil keldris või nurga taga. Ka pole praegu Kristiines ühtegi raamatukogu. Tulevikus hakkavad eri huvirühmad käima ühes majas koos.”

Kõik said sõna sekka öelda

Linna strateegiadirektori Raido Roopi sõnul küsis linn laste, lastevanemate ja personali käest, samuti sotsiaalmeedias, millist uut Kullo keskust soovitakse. Praegune, 1977. aastal ehitatud hoone lammutatakse.

“Selle asemele ehitame uue ja moodsa maja, kuhu lisaks Kullo huvikoolile tuleb veel Tallinna keskraamatukogu Kristiine filiaal,” lausus abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Samuti kolib sinna Kristiine noortekeskus. Kullo on piirkonna maamärk. Soovime, et huvikeskus saaks oma praegust potentsiaali veelgi paremini rakendada ning et uus hoone seda eesmärki igati toetaks. Tahame kujundada keskkonna, mis pakub linlastele rõõmu ja ühist tegutsemist paljude aastate jooksul.”

Uus maja peaks olema säästlikum ning sobituma hästi ümbritsevasse parki. Praegu tegutseb Eesti suurimas huvikoolis oma hobidega üle 2000 lapse ja täiskasvanu ning aasta ringi käib koos 58 huviringi. Kooli 80. sünnipäevaks on valmimas esinduslik ülevaateraamat. “Hakkasime juubelihooaega planeerima juba aasta varem, mullu kevadel, kuid Covid suutis plaane muuta,” ütles Sära. “Juubelikingina linnale anname nüüd aasta lõpus välja Kullo esindusliku raamatu huvikooli tegevusest läbi kaheksa aastakümne. Huvihariduse ja Kullo ajalugu saab arhiivimaterjalide kaudu väärikalt kokku võetud.”

Kaks ergutuspreemiat

5. oktoobrist saab Kullos (Mustamäe tee 59) vaadata huvikooli kauaaegse õpetaja Aino Arumäe juhendamisel valminud keraamikaringi tööde sügisnäitust.
Arhitektuurivõistluse auhinnafond on kokku 41 000 eurot. Sellest on võitjale ette nähtud 14 000 eurot, teine koht saab 11 000 ja kolmas 8000 eurot. Lisaks on kavas välja anda kaks 4000-eurost ergutuspreemiat.
Arhitektuurivõistluse ideekavandeid hakkab hindama seitsmeliikmeline žürii.
Kavandite esitamise tähtaeg on 15. detsember.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.