"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
vaata videot Ettevõtluspäeval sai kuulda iduettevõtetest, naiste edust karjääriredelil, revolutsioonist töötervishoius ja jätkusuutlikust majandamisest (6)
27. september 2021

Teisipäeval, 28. septembril toimus juba 18. korda Tallinna Ettevõtluspäev, mis oli sisustatud enam kui 40 erineva üritusega, mis olid mõeldud erineva profiiliga osalejatele: algajast ettevõtjast tippjuhini. Menukas üritus on toonud igal aastal kokku ca 3000 inimest ning toimus sel aastal hübriidvormis – valitud seminare kanti üle veebi vahendusel, kuid põhiprogramm toimus kohapeal.

Muuhulgas oli võimalik kuulata:

  • Naiste edust ja tagasilöökidest karjääris. Kuidas on naiste koormus töö- ja ettevõtluse maailmas kasvanud/kahanenud võrreldes koroonaeelse ajaga? Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus annab ülevaate vastavatest uuringutest. Teemat avavad ettevõtlikud naised, kes ilmestavad seda ka omapoolsete kogemuste ja seisukohtadega. (Kell 13.30)
  • Revolutsioonist töötervishoius.  Digirevolutsioon on toimunud ka töötervishoiu valdkonnas, tuues sinna vaimset tervist toetavad digilahendused. Tehnopoli tervisetehnoloogia valdkonna juht ja Connected Health klastri juht Piret Hirv kutsub kuumale toolile sel teemal vestlema Heba esindaja Evelyn Aaviksoo.
  • Amazoni müügist. Kuidas toimib aina populaarsemaks saanud Amazonis müümine ja milliseid karme vigu sealjuures tehakse. Oma kogemusi ja nõuandeid jagavad Amazoni ettevõtjad, kellest näiteks üks teeb reaalselt käivet 4-5 miljonit USD aastas. (Kell 15.45)
  • Teenuste digitaliseerimisest. Kogemuslugu sellest, kuidas päevapealt peale koolitusel osalemist võttis ettevõte suuna digitaliseerimisele ning kasvas müügitulu ühe aastaga üle 1000%-i. (Kell 9.30)
  • Iduettevõtetest. Kolm erinevat paneeldiskussiooni, kus iduettevõtjad jagavad enda kogemusi start-up ettevõtlusega alustamisest ja tegelemisest ning muutustega kohanemisest. (Kell 9.30, 10.30 ja 13.15)
  • Jätkusuutlikust majandamisest. Mis on ringmajandus ja kuidas see toimib? Räägitakse näiteks komposteeruvatest toodetest ja ümbertöödeldud materjalijääkidest uute toodete tegemisest. (Kell 12.15)

Ettevõtluspäeva avas seminar „Muuta või muutuda?“, kus toodi kuulajateni tublide ettevõtjate põnevad lood sellest, kuidas nad on    viimase aasta muutused oma kasuks tööle pannud.

Esinejad:

  • Iglupark, Priit Kallas
  • GraceFit, Shalini Mody, Sven Nuum
  • Lahepere Villa, Helen Vihtol

Kommentaarid (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kontora
6. nov. 2021 16:35
https://sobranna.postimees.ee/7376617/sa-oled-vana-vahevaartuslik-ja-aeglane-inimkonts Kontoriterrori puhul on tavaline, et kõik teavad, aga keegi suud lahti ei tee. Kardavad vallandamist või ise kiusu alla langemist. «Talle väga meeldis minu vanust ja väidetavat saamatust rõhutada. Kui ma midagi üle küsisin, tuli nähvamine, et jaa, sinu vanuses ongi inimene aeglasem ega suuda enam kõike.» Igapäevane vanusele rõhumine pani enesekindluse kõikuma. Ja asjad läksid aina hullemaks.
lugeja
31. okt. 2021 18:33
https://kuku.postimees.ee/podcast/nadala-raamat/104794 John Gray „Valekoidik“. Postimees kirjastus. Tutvustab Timo Tarve. Selle nädala raamatu autor John Gray hoiatab oma menukis, et globaalne kapitalism liigub krahhi suunas. Katsed luua maailmas angloameerika stiilis vabaturgu tekitavad katastroofi, mis on ulatuse poolest võrreldav Nõukogude kommunismi hävinguga. Moraalne ja sotsiaalne lagunemine ähvardab isegi Ameerikat, kes peab taganema teiste kultuuride ees, kus pole kunagi unustatud, et turg toimib kõige paremini ikkagi siis, kui see on ühiskonna osa. See vabaturuutoopia vastane raamat on tunnustatud õpetlase ja esseisti Nassim Nicholas Talebi sõnul prohvetlik. John Nicholas Gray on inglise poliitfilosoof ja kirjamees, Londoni Majandus- ja Politoloogiakooli Euroopa mõtteloo teaduskonna emeriitprofessor. Ta kirjutab korrapäraselt arvamuslugusid ja raamatuarvustusi ajakirjandusväljaannetele. Lisaks on tema sulest ilmunud mitu mõjukat raamatut, nende hulgas käesolev „Valekoidik“, mille kohta George Soros on tunnustavalt öelnud, et see on „globaalse kapitalismi süveneva ebastabiilsuse võimas analüüs, mida peaksid lugema kõik, kes tunnevad muret maailmamajanduse tuleviku pärast“.
digilahendaja
17. okt. 2021 17:18
Väärkohelda võidakse ka töölepinguga töötajate tervisekontrollis, sest tegemist on tahtevastase arstliku läbivaatusega, mida finantseerib ja suunab füüsilisele ja vaimsele käperdamisele töötaja tööandja. Võidakse lekitada ka töötaja delikaatseid isikuandmeid.
temaatik
9. okt. 2021 16:35
https://epl.delfi.ee/artikkel/94805649/erisaade-inimoiguste-seadustundja-riigi-toimimine-tuleb-muuta-eraelu-kaitseks-kunstlikult-ebamugavaks Andmed on osa meie identiteedist ja privaatsusest. Näiteks tööandja, kes võib tunda huvi sinu poliitiliste vaadete vastu ja lähtuvalt sellest näiteks valida, keda koondada. Aga poliitilised eelistused ei tohiks olla üldse tema asi. Samuti töötajate terviseandmete lekitamine töötervishoius. Oma andmeid tuleks kaitsta sisuliselt igaühe eest. See võib olla sinu uudishimulik naaber, endine elukaaslane, kiuslik klassikaaslane kui ka pahatahtlik häkker, küberkurjategija, kes soovib su krediitkaardiandmeid.
stiilinäitaja
3. okt. 2021 19:55
epl.delfi.ee/artikkel/94746859/12-miljonit-dokumenti-600-ajakirjanikku-117-riiki-asjane-hiiglaslik-andmeleke-paljastab-ka-kumnete-tuntud-eestlaste-salajased-arid Pandora paberid. google.ee/search?q=Panamapaberid&ie=UTF-8&hl=et Panama paberid.
lisna
3. okt. 2021 20:06
https://epl.delfi.ee/artikkel/94750495/pandora-paberite-ulemaailmsed-avastused-kuidas-kuningad-peaministrid-ja-oligarhid-sadade-miljonite-kaupa-vara-peidavad