"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
vaata videot Ettevõtluspäeval sai kuulda iduettevõtetest, naiste edust karjääriredelil, revolutsioonist töötervishoius ja jätkusuutlikust majandamisest (4)
27. september 2021

Teisipäeval, 28. septembril toimus juba 18. korda Tallinna Ettevõtluspäev, mis oli sisustatud enam kui 40 erineva üritusega, mis olid mõeldud erineva profiiliga osalejatele: algajast ettevõtjast tippjuhini. Menukas üritus on toonud igal aastal kokku ca 3000 inimest ning toimus sel aastal hübriidvormis – valitud seminare kanti üle veebi vahendusel, kuid põhiprogramm toimus kohapeal.

Muuhulgas oli võimalik kuulata:

  • Naiste edust ja tagasilöökidest karjääris. Kuidas on naiste koormus töö- ja ettevõtluse maailmas kasvanud/kahanenud võrreldes koroonaeelse ajaga? Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus annab ülevaate vastavatest uuringutest. Teemat avavad ettevõtlikud naised, kes ilmestavad seda ka omapoolsete kogemuste ja seisukohtadega. (Kell 13.30)
  • Revolutsioonist töötervishoius.  Digirevolutsioon on toimunud ka töötervishoiu valdkonnas, tuues sinna vaimset tervist toetavad digilahendused. Tehnopoli tervisetehnoloogia valdkonna juht ja Connected Health klastri juht Piret Hirv kutsub kuumale toolile sel teemal vestlema Heba esindaja Evelyn Aaviksoo.
  • Amazoni müügist. Kuidas toimib aina populaarsemaks saanud Amazonis müümine ja milliseid karme vigu sealjuures tehakse. Oma kogemusi ja nõuandeid jagavad Amazoni ettevõtjad, kellest näiteks üks teeb reaalselt käivet 4-5 miljonit USD aastas. (Kell 15.45)
  • Teenuste digitaliseerimisest. Kogemuslugu sellest, kuidas päevapealt peale koolitusel osalemist võttis ettevõte suuna digitaliseerimisele ning kasvas müügitulu ühe aastaga üle 1000%-i. (Kell 9.30)
  • Iduettevõtetest. Kolm erinevat paneeldiskussiooni, kus iduettevõtjad jagavad enda kogemusi start-up ettevõtlusega alustamisest ja tegelemisest ning muutustega kohanemisest. (Kell 9.30, 10.30 ja 13.15)
  • Jätkusuutlikust majandamisest. Mis on ringmajandus ja kuidas see toimib? Räägitakse näiteks komposteeruvatest toodetest ja ümbertöödeldud materjalijääkidest uute toodete tegemisest. (Kell 12.15)

Ettevõtluspäeva avas seminar „Muuta või muutuda?“, kus toodi kuulajateni tublide ettevõtjate põnevad lood sellest, kuidas nad on    viimase aasta muutused oma kasuks tööle pannud.

Esinejad:

  • Iglupark, Priit Kallas
  • GraceFit, Shalini Mody, Sven Nuum
  • Lahepere Villa, Helen Vihtol

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

digilahendaja
17. okt. 2021 17:18
Väärkohelda võidakse ka töölepinguga töötajate tervisekontrollis, sest tegemist on tahtevastase arstliku läbivaatusega, mida finantseerib ja suunab füüsilisele ja vaimsele käperdamisele töötaja tööandja. Võidakse lekitada ka töötaja delikaatseid isikuandmeid.
temaatik
9. okt. 2021 16:35
https://epl.delfi.ee/artikkel/94805649/erisaade-inimoiguste-seadustundja-riigi-toimimine-tuleb-muuta-eraelu-kaitseks-kunstlikult-ebamugavaks Andmed on osa meie identiteedist ja privaatsusest. Näiteks tööandja, kes võib tunda huvi sinu poliitiliste vaadete vastu ja lähtuvalt sellest näiteks valida, keda koondada. Aga poliitilised eelistused ei tohiks olla üldse tema asi. Samuti töötajate terviseandmete lekitamine töötervishoius. Oma andmeid tuleks kaitsta sisuliselt igaühe eest. See võib olla sinu uudishimulik naaber, endine elukaaslane, kiuslik klassikaaslane kui ka pahatahtlik häkker, küberkurjategija, kes soovib su krediitkaardiandmeid.
stiilinäitaja
3. okt. 2021 19:55
epl.delfi.ee/artikkel/94746859/12-miljonit-dokumenti-600-ajakirjanikku-117-riiki-asjane-hiiglaslik-andmeleke-paljastab-ka-kumnete-tuntud-eestlaste-salajased-arid Pandora paberid. google.ee/search?q=Panamapaberid&ie=UTF-8&hl=et Panama paberid.
lisna
3. okt. 2021 20:06
https://epl.delfi.ee/artikkel/94750495/pandora-paberite-ulemaailmsed-avastused-kuidas-kuningad-peaministrid-ja-oligarhid-sadade-miljonite-kaupa-vara-peidavad