"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Jaanus Karilaid: Tanel Kiike umbusaldades umbusaldatakse ka tasuta vabatahtlikku vaktsineerimist (0)
27. september 2021
Jaanus Karilaid. Foto: Ilja Matusihis

Tanel Kiik on seisnud selle eest, et Eesti inimestele oleks tagatud tasuta vabatahtlik vaktsineerimine ja mitmed toetusmeetmed, mis võimaldavad COVID-19 pandeemiat tõhusamalt ületada. Kui opositsioon umbusaldab tervise- ja tööministrit, umbusaldatakse ühtlasi ka tasuta vabatahtlikku vaktsineerimist, töötasu hüvitisi ning tervishoiule lisaraha eraldamist, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Keskerakond on kahes valitsuses seisnud selle eest, et vaktsineerimine oleks kõigile Eestimaa elanikele tasuta kättesaadav,” lausub Jaanus Karilaid. “Lisaks muutsime haiguslehtede hüvitamist soodsamaks, et inimeste toimetulekut hoida. Oleme maksnud Töötukassa kaudu üle 300 miljoni euro töötasu hüvitist ja muid toetusi, et meie ettevõtteid ning inimesi kriisist välja tuua. Kriisi ajal on toetust saanud ligi 20 000 tööandjat enam kui 140 000 inimese töökoha säilitamiseks.”

Jaanus Karilaid lisab, et viimaste uudiste valguses ei suuda opositsioon umbusalduse tekstis kokkuleppele jõuda ja see näitab ilmekalt, et Tanel Kiigele üritatakse kunstlikult külge pookida tegematajätmisi. “Kas opositsioon tahab piirata vabadusi ja Eestimaa lukku keerata? Või teha vaktsineerimine kohustuslikuks?” küsib Jaanus Karilaid. “Keskerakonna fraktsioon on aga pilgu suunanud tulevikku ja otsib võimalusi ühiskonda avada. Tänasel päeval on COVID-19 vastu vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud või selle läbi põdenud üle 70 protsendi täiskasvanutest. Kui jõuame 70% tasemele kogu elanikkonnas ja 85%-ni riskirühmade seas, saame hakata ühiskonda avama.”

Keskerakonna fraktsioon korraldab neljapäeval, 30. septembril Riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Kuidas jõuda piirangutevaba Eestini?” arutelu. Ettekande teevad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst ja COVID-19 teadusnõukoja liige professor Peep Talving, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor ja COVID-19 teadusnõukoja juht Irja Lutsar ning Riigikogu liige Andrei Korobeinik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.