"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
fotod! Patarei Merekindlus taotleb ehitusluba (0)
27. september 2021
Patarei Merekindluse visioon aastaks 2026.

„Seitse kuud tõsist meeskondlikku pingutust ja Patarei Merekindluse põhjalik eelprojekt on valmis linnale esitamiseks,“ ütles US Real Estate OÜ ehitusdirektor Tarmo Pohlak.

Patarei Merekindluse visioon aastaks 2026, 3D fotod

Vaata galeriid (17)

Patarei Merekindluse suvi 2021 fotogalerii. (Fotod: Andres Raudjalg)

Vaata galeriid (27)

„Patarei Merekindluse renoveerimine on nii ehitustehniliselt kui ka korralduslikult väga keeruline ettevõtmine, kuna muinsuskaitse all olevate hoonete mahukale renoveerimisele lisaks tuleb vanu hoonemahte austavalt paigutada kompleksi ka käesoleva sajandi arhitektuurne kihistus. Meie soov on taastada merekindluse algne õhustik ja planeering ning tänan kõiki, kes selle eesmärgi saavutamisse on panustanud,“ lisas Pohlak.

Patarei Merekindluse hoonetekompleksi arendaja US Real Estate esitas Tallinna Linnaplaneerimise Ametile taotluse ehitusloa väljastamiseks. 

Ehitusloa projekti koostamist juhtis arhitektuuribüroo Arhitekt 11. Oma suure panuse on projekti valmimisse andnud rohkem kui 80 inimest 30-st erinevast uuringute-, arhitektuuri-, projekteerimis- ja konsultatsiooniettevõttest.  

2026. aastaks saab Patarei Merekindlusest üks ainulaadsemaid komplekse Eestis, kus stiilipuhas 19. sajandi kindlus kohtub moodsa arhitektuuriga.

„Kompleksi valmimisel saab siin veeta mitmekülgselt vaba aega, käia tööl unikaalse miljööga büroodes ning teha pikki ja põnevaid jalutuskäike mereäärsel promenaadil. Lüneti hoovi tekib suur töökeskkond, mida katab unikaalse tehnilise lahendusega katus, mille all saab töötada loomuliku päikesevalgusega või õhtutundidel nautida kontoritoolilt laest paistvat tähesära,“ ütles Patarei Merekindluse tegevjuht Urmas Sildnik. „Huvi büroopindade vastu on juba praegu kõrge, oleme teinud esimesed üürikokkulepped, mis annavad võimaluse arvestada rentnike soovidega ehituse varases staadiumis.“

Patarei Merekindlus oli külastajatele avatud juba sel suvel, kus toidutänava õdusates söögi- ja joogikohtades sai nautida häid maitseid, saada osa erinevast üritustest ja külastada Rahvusvahelist Kommunismiohvrite Mälestusmuuseumi. Sealsamas Gorži hoovis saab ka peale valmimist olema läbipaistva katusega kaetud ja väärikate müüridega ümbritsetud toidutänav.

US Real Estate on asunud paralleelselt projekteerima ka Patarei Merekindluse ja Lennusadama vahel oleva kinnistu hoonestust, kuhu tulevad bürood, korterid, toidupood ja muid esmatarbeteenuseid pakkuvad ettevõtted ning kahele maa-alusele korrusele kogu kompleksi toetav parkimisala. Kava kohaselt valmivad ka need hooned 2026. aastaks.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.