"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Värske kogukonnamaja kerkib peagi ka Lasnamäele (0)
27. september 2021

Hoones hakkavad muu hulgas asuma raamatukogu ja noortekeskus ning lisaks kohviku- ja sportimisruumid.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on rajatava kogukonnamaja eesmärk koondada ühte kohta kokku piirkonna elanikele vajalikud teenused kogu nende elukaart silmas pidades. “Esimese kogukonnamaja avasime hiljuti Põhja-Tallinnas ja soovime ka edaspidi kavandada sarnaseid ühiskondlikke hooneid linnas,” lisas Kõlvart.
Kavandatav kogukonnamaja tundub ka elanikele meeldivat.

Kohalikud võisid sõna sekka öelda

“Tutvustasime kogukonnamaja arhitektuuri kohalikele elanikele ning oli näha, et inimestele läheb korda nii hoone vorm kui ka selle sisu,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Pae asumi elanikud ja teised lasnamäelased saavad majas aega veeta ja seda eri tegevustega sisustada. Kõige olulisem on aga see, et just kohalik kogukond hakkab kujundama asutuse elu, osalema selle juhtimises, suunama arengut. Linn ei ehita maja kohalikele, vaid koos kohalikega.”

Kogukonnamaja tuleb aadressile Punane 17, kunagise Paekaare gümnaasiumi asukohale. Hoones hakkavad asuma muu hulgas raamatukogu ja noortekeskus ning lisaks kohviku- ja sportimisruumid. Ka eri MTÜ-dele ja kohalikule kogukonnale jagub ruume, kus saab üritusi, näiteks töötube korraldada. Nii saavad ka piirkonna elanikud ise maja arengus kaasa lüüa ja selle tulevikku suunata.

Hoovi kogukonnaaed

Kogukonnamaja rajamisega muutub ühtlasi selle ümbrus, rajatakse kogukonnaaed, spordiväljak, välijõusaal ja välilava. Maja projekteerimine peaks lõppema 2022. aasta kevadel, seejärel algavad ka ehitustööd. Kogukonnamaja valmib 2023. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.