"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
video Volikogu kehtestas Nõmme linnaosa üldplaneeringu (0)
27. september 2021

“See tähendab nõmmekale, et me säilitame oma metsalinna miljöö,” selgitas Nõmme linnaosa vanem Grete Śillis. “See männimets, mis on iseloomulik Nõmmel säiliks. Veelgi enam, me selles üldplaneeringus järgime väga hästi ka Tallinna arengustrateegiat aastani 2035, et teenindus, kaubandus ja töökohad peavad olema 15- minutilise jalutuskäigu kaugusel.”

Tallinna linnavolikogu kehtestas neljapäevasel istungil Nõmme linnaosa üldplaneeringu. Linnavolikogu esimees Tiit Terik ütles, et Nõmme üldplaneeringu puudumine on olnud probleem, mis võimaldas mõnel juhul väga avarat tõlgendamisruumi

“Konkreetse näitena võin tuua, et hetkel oligi tükk aega selline olukord, kus linnaosa üldplaneeringut ei olnud, ja kui inimene tahtis endale eramut püstitada, siis ta seaduse järgi vajas selleks detailplaneeringut. Seal oli üks kohtuasi, mille tõttu selline otsus tehti. Aga nüüd kui on üldplaneering, siis saab taotleda ka erandit, et saab ka planeerimistingimustega, kui see hoone mahub sinna keskkonda oma mõõtmetelt. See teeb inimeste jaoks lihtsamaks selle menetluse ja muud asjad,” rääkis Tallinna  strateegilise planeerimise keskuse linnaplaneerija Olari Kärmas.

Üldplaneeringus on paika pandud suurim lubatud hoonealune pindala, krundi minimaalsuurus, kruntide minimaalne lubatud haljastuse osakaal, krundi koormusindeks, hoonete kõrgus ja hoonete arv krundil .

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.