"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Lasnamäelased kaotasid kelmidele kokku üle 60 000 euro (0)
28. september 2021
Foto: Pixabay

Politsei asus sel nädalal uurima nelja kelmusjuhtumit, milles Lasnamäel elavad inimesed kaotasid kelmidele kokku üle 60 000 euro, vahendab BNS.

24. septembril helistati 73-aastasele Lasnamäel elavale naisele väidetavalt Swedbankist ja paluti sisestada oma PIN-koodid. Seejärel paigaldati tema telefoni AnyDesk programm ja kanti tema kontolt edasi 5370 eurot.

24. septembril helistas 35-aastasele Lasnamäel elavale mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes ütles, et keegi tahab mehe kontolt raha üle kanda ning kui mees soovib seda tehingut blokeerida, peab ta kohe sisenema oma internetipanka. Mees seda ka tegi ja ütles helistajale oma PIN-koodid ja muud andmed. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on edasi kantud 1990 eurot. 

22. septembril helistas 61-aastasele Lasnamäel elavale mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes ütles, et keegi tahab mehe kontolt raha üle kanda ning kui mees soovib seda tehingut blokeerida, peab ta kohe sisenema oma internetipanka. Mees seda ka tegi ja ütles helistajale oma PIN-koodid ja muud andmed. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on edasi kantud 51 299 eurot.

21. septembril helistas Lasnamäel elavale 38-aastasele mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes ütles, et keegi tahab mehe kontole vormistada krediiti ning kui mees soovib tehingu blokeerida, peab ta kohe sisenema oma internetipanka. Mees seda ka tegi ja ütles helistajale oma PIN-koodid ja muud andmed. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on edasi kantud 5335 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid