"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Rohelise liikumise kuu pakkus liikumisele lisaks ka teadmisi (0)
29. september 2021

Rohelise liikumise kuu hakkab lõppema. Täna oli võimalik jalutada Kristiines Löwenruh pargis ja nautida sügist. Selle juurde kõneldi ka parkide otstarbest ja stiilist.

“Siingi praegu on näha, et puuvõrad on natuke tihedad, ei anna ühe liigi väljapeetust, et näidata kui suursugused nad on,” kõlab retkejuhi Eliko Petseri suust, kui seltskond ekskursioonile tulnuid Löwenruh pargis liikvele läheb. Löwenruh pargist alanud loodusmatk kõneles pargi kujunemisloost ning taimede kooslusest. See oli üks osa keskkonnasõbraliku liikumise kuust.

“Matk viib siis teise Kristiine parki, mis on ka ajalooline Cederhelmi ja tee peal siis saame vaadata ja nautida üheskoos Kristiine rohelust,” tutvustas päevaplaani Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe, “Need mõlemad on ajaloolised pargid, mis on omaaegsetest mõisatest jäänud siia järgi, mitmed ajaloolised hooned on veel säilinud ja me oleme hoidnud seda rohelust, oleme hoidnud seda ajalooväärtust ja kui te Kristiines ringi käite – ka nendes kahes pargis – siis te näete, et mitmel pool on omaaegne ajalugu tähistatud ka siltidega.”

Kristiines on lisaks rohelise liikumise kuu sündmustele võimalik end ka treenida.

“Neile kõigile, kes täna siia ekskursioonile ei jõudnud, siis tegelikult liikumine ei lõpe selle liikumiskuuga. Igal kolmapäeval toimub Löwenruh pargis ka välistreeningute sari kepikõnnis. Nii et igal kolmapäeval kell 12 kohtumine lõvi juures – tulge trenni liikuma!” kutsus Riibe üles.

Keskkonnasõbraliku kuu jooksul oli võimalik osaleda viiekümnel erineval sündmusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.