"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Tallinn Music Week alustab! (0)
29. september 2021

Täna algab traditsiooniline Tallinn Music Week, mille jooksul on võimalik kuulda 150 artisti nii Eestist kui mujalt. Lisaks sellele on programmis ka mitmekesine linnafestival, mis paneb punkti Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuule.

Pika traditsiooniga Tallinn Music Week üritused toimuvad peamiselt Põhja-Tallinnas ja Vanalinna ümbruses, seega on võimalik nende vahel hõlpsalt liikuda nii jala kui rattaga. Lisaks ohtratele kontserditele saab osaleda ka konverentsidel ja linnafestivalil.

“Linnafestivali programmi kuuluvad meil traditsiooniliselt tasuta vestlused, linnalava kontserdid, restoranide-ja kunstiprogramm jpm,” sõnas Tallinn Music Week festivalijuht Pärtel Soosalu.” Üks kõige huvitavam on Eesti Arhitektide Liidu 100 juubeliks korraldatav kunstifestival PÖÖRA! mida Arhitektide Liit korraldab. Meil on hea meel teha nendega koostööl ja tuua muusikat installatsioonide juurde Vabaduse Väljakul, Balti jaamas ja Kaasaegse Kunsti muuseumi juures.”

Linnafestival avati juba täna installatsiooni PÖÖRE! avamise, kontserti ja linnapeakandidaatide debatiga. Vabaduse Väljakule püstitatud rohepöörde teemaline installatsioon “Mõttepaus” on 2999 puitpakust koosnev ning annab võimaluse peatuda ning mõelda puude käekäigule.

“Mõttepausi installatsiooni idee on puidu elu ja tsükli pikendamine,” selgitas installatsiooni “Mõttepaus” autor Mark Grimitlihti. “Kui tihti läheb puit metsast otse ahju siis läbi selle pausi saame veidi mõtiskleda selle üle kas see on päris õige teerada.”

Tallinn Music Week kestab pühapäevani ning selle jooksul on võimalik osa võtta nii linnafestivalist, konverentsidest kui paljudest erinevatest kontserditest koorimuusikast kuni klubimuusikani välja. Edasise kavaga saab tutvuda kodulehel www.tmw.ee.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.