“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
distantsõpe taas päevakorral Terviseamet soovitab koolides testimise lõpetada (0)
29. september 2021
COVID-19 viiruse kiirtest. Foto: Scanpix

“Kuu aega koolis käimist on näidanud, et lapsed nakatuvad peamiselt pereringis ja seejärel koolis ja asümptomaatilist nakatumist me praktiliselt ei näe,” lausus Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma.

Terviseamet soovitab koole liigselt koormava testimise lõpetada, vahendab BNS rahvusringhäälingu uudisteportaali.

Härma sõnul levib koroonaviirus praegu kõige rohkem laste ja lapsevanemate seas, mida saab seostada kooli algusega. Seetõttu ei saa tema sõnul välistada, et terviseamet soovitab ühel hetkel distantsõpet. Samas praegu sellist vajadust terviseamet ei näe ning distantsõpe tuleb kõne alla siis, kui riskimaatriksis jõutakse punasesse ehk väga kõrge riskitasemeni, täpsustas Härma.

Härma sõnul suudetakse samas kooli jõudnud viirus kiiresti kontrolli alla saada ning suurt levikut ei toimu. Koole koormava testimise kohta lausus Härma, et selle soovitab terviseamet ära lõpetada. Samuti peaks tema sõnul üle vaatama laste isolatsioonireeglid.

Mõlemad ettepanekud on terviseamet saatnud sotsiaalministeeriumile ning sealt peaks need ühel hetkel jõudma teadusnõukotta ja valitsusse, kuid millal, pole veel teada, ütles Härma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.