"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
laupäeval kell 12 Hiiumaa saatkond avab Tallinnas uksed suuremalt kui varem (0)
30. september 2021

„Meid on seni Tallinnas väga hästi vastuvõetud ja selle üle on ainult hea meel. Saime sellest ka julgust ja nii olemegi tänavu avatud lausa kaks kuud,“ ütles MTÜ Hiiumaine Toit juhatuse liige Anne-Ly Torstenssonm kes juhib juba teist aastat Hiiumaa saatkonna tegevust Tallinnas. „Tegemist on Hiiumaa väiketootjatele ainulaadse võimalusega Tallinnas oma toodangut tutvustada,“ lisas ta.

Sellel laupäeval, 2. oktoobril kell 12 toimub Tallinnas Telliskivi loomelinnaku poetänaval Hiiumaa saatkonna avamine. Tänavu ollakse pealinnas avatud lausa kaks kuud ning Hiiumaa maitsed ja käsitöö on esindatud suuremalt kui kunagi varem – kohal on üle 20 Hiiumaa väiketootja ja valikus ligi 300 erinevat kaubaartiklit.

Lisaks varasematele juba tuntud tegijatele on tänavu esindatud ka uued hiiumaised tulijad:
Hiiu Jähu – hiiumaine mahe teraviljatoodete kasvataja ja valmistaja, Lavendlitalu oma Hiiumaal kasvatatud lavendlitoodetega ja Daghait OÜ hiiumaise dzinniga.

Kuna tänavune aasta puu on kadakas ja kuna Hiiumaal kadakat väga armastatakse, siis on kadakas ka Hiiumaa saatkonnas aukohal. Kadakat leiab väga paljudest toodetest, mis saatkonna riiulitele välja pandud on – dzinn, kadakaräimed, küünlad, kadakamarjad, kadaka vedelseep, kadakane mokamääre, kadaka-mündi marmelaad ja kadaka-mündi limonaad, erinevad maitsesoolad kadakaga, kadaka-porgandi leib jpm.

Teist aastat juhib Hiiumaa saatkonna tegevust Tallinnas MTÜ Hiiumaine Toit juhatuse liige Anne-Ly Torstensson.

Hiiumaa saatkond Tallinnas (Telliskivi 60 a, I korrus), on avatud oktoobris ja novembris tööpäeviti kell 11–19, laupäeval ja pühapäeval kell 11–17.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.