"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinn tunnustas raekojas olümpiasportlasi Olümpiakuld Irina Embrich: lapsed tahavad vehelda, loodame näha uusi olümpiavõitjaid (0)
30. september 2021
Foto: Mats Õun

„Äramärkimist ja tunnustamist väärivad kõik olümpiamängudel Eestit esindanud sportlased, kelle sihikindluse ja töö tulemusena on Eesti sport saanud olümpiamängudel enam tähelepanu,“ rääkis linnapea Mihhail Kõlvart. „Suur tänu kuulub ka kõikide sportlaste treeneritele, kelle professionaalsel toel ja juhendamisel saavutavad meie sportlased kõrgeid kohti. Treenerite panus Eesti tippsporti on hindamatu.“

Vaata galeriid (44)

Linnapea Mihhail Kõlvart tunnustas täna Tallinna Raekojas toimunud pidulikul vastuvõtul tänavu Tokyo 2020 suveolümpiamängudel võistelnud olümpia- ja paralümpiasportlasi ning nende treenereid.

Paraolümpial seliliujumises 9. koha saanud Kardo Ploomipuu tunnistas, et mõtleb veel kas jätkab võistlemisega või mitte, kuid tunnustust peab igati oluliseks. “Kindlasti on väga suur au olla Tallinna linna sportlane ja saada koos teiste sportlastega preemiat enda töö eest, mis sa oled mitu-mitu aastat teinud. Väga hea on,” nentis ujuja Kardo Ploomipuu.

Olümpial osalemine on juba iseenesest suur saavutus, rääkimata veel medali saamisest. Vehkleja Irina Embrich on osalenud kahel viimasel olümpial. Seekordne tõi aga kulla naiskondlikus vehklemises.

“Kuna olümpiamängud toimuvad üks kord nelja aasta jooksul, siis saad aru, et sul on üks šanss. Kui sa ei kasuta seda šanssi praegu, siis järgmist võibolla ei ilmu isegi kusagil, sest pääseda olümpiale on vehklejatel väga keeruline,” rääkis Irina Embrich.

Tallinna linn toetab nii laste- ja noortesporti kui ka saavutussporti. Oluline on aga tunnustada ka tõelisi tippe.
“Oma eeskujuga eelkõige näitavad tippsportlased noorematele, et on kuhu poole pürgida, on võimalik pääseda olümpiale ja on võimalik neid medaleid ka koju tuua. Loomulikult me tunnustame neid selle eest,” ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Ka Irina Embrich loodab, et järeltulev põlvkond on ikka olemas. “Praegu lapsed ikka tulevad, tahavad vehelda, tahavad võistlustel käia. Loodame, et tulevad uued olümpiavõitjad,” lausus ta.

Olümpiasportlaste tänuüritusele olid kutsutud sportlased Katrina Lehis, Erika Kirpu, Irina Embrich, Julia Beljaeva, Grigori Minaškin, Ksenija Balta, Johannes Erm, Roman Fosti, Peeter Olesk, Epp Mäe, Dina Ellermann, Raul Musta, Jüri-Mikk Udam, Anett Kontaveit, Eneli Jefimova, Martin Allikvee, Matz Topkin, Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu ja sportlaste treenerid Kaido Kaaberma, Nikolai Novosjolov Vladimir Stepanjan, Andrei Nazarov, Toomas Tarm, Matthias Hahn, Ahto Raska, Maksim Molonov, Alla Gladõševa, Kristo Kasela, Veikko Sinisalo, Tarmo Tiits, Henry Hein, Kaire Indrikson, Õnne Pollisinski ja Triin Pollisinski.

Tokyo 2020 suveolümpiamängud olid pealinna sportlaste jaoks väga edukad, naiste epeevehklemises võitis Katrina Lehis pronksmedali ja naiskondlikus epeevehklemises võitsid Katrina Lehis, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Irina Embrich kuldmedali. Tallinna Linnavalitsus tunnustas ja toetas olümpiamedaliste 28.juulil 2021 toimunud istungil kokku 80 000 euroga. Tokyo olümpiamängudel ja paralümpiamängudel osales 18 pealinna sportlast. Suveolümpiamängud kestsid Jaapani pealinnas Tokyos 23. juulist 8. augustini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.