"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Tallinnas arutletakse homme kõrgetasemelisel konverentsil südamehaiguste ravi ja ennetuse üle (0)
30. september 2021
Regionaalhaigla kardioloog dr Ly Anton. Foto: regionaalhaigla.ee

„Pulmonaalse hüpertensiooni valdkonna spetsialistid on aastaid pühendunud tööd teinud ja teadmised selle progresseeruva haiguse kohta on tunduvalt täienenud, kuid murekohti leidub siiani: paljudel patsientidel avastatakse haigus kaugelearenenud staadiumis, lahendamata on teatud küsimused pulmonaalse hüpertensiooni alarühmade diferentsiaaldiagnostikas ja ravistrateegiates,“ ütles üks ürituse korraldajatest, Regionaalhaigla kardioloog dr Ly Anton.

Eesti Kardioloogide Selts ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla korraldavad homme, 1. oktoobril Tallinnas Swissôtelis kõrgetasemelise Balti Pulmonaalhüpertensiooni konverentsi, mille raames toimuvale patsientide virtuaalseminarile on oodatud ka patsiendid ning nende lähedased. Üritust on võimalik jälgida ka veebi vahendusel.

Päevakavas on ka õdede ja taastusravi spetsialistide sessioon, et rõhutada tervikliku lähenemisviisi olulist rolli kopsu hüpertensiooni ravis. Lisaks Baltimaade spetsialistidele esinevad ettekannetega professor Nazzareno Galié Itaaliast ja professor Marcin Kurzyna Poolast. Põhja-Eesti Regionaalhaiglast esinevad ettekannetega ning juhivad ümarlauda juhatuse liige Terje Peetso, kardioloog Ly Anton, kardioloogiaosakonna õendusjuht Kirsti Reissar ja kardioloogiaõde Klaarika Medvedeva, sisehaiguste arst Marit Märk, kes räägib kopsuarterite ägedast trombembooliast  ja haigusjuhu kannab ette kardioloog Eno-Martin Lotman. 

Konverentsil saab osaleda Tallinnas Swissôtelis või veebis. Päevakava leiab siit

Patsiendile

Konverentsi raames saavad kõik huvilised osaleda patsientide virtuaalseminaril 1. oktoobril kell 13:00-14:30. Eestikeelsel seminaril teeb ettekande ja vastab küsimustele Tartu Ülikooli Kliinikumi kliiniline psühholoog Signe Punnisk.

Ajakava:

  • 13:00-13:05 Sissejuhatus. Elena Tedea, patsientide organisatsiooni esindaja
  • 13:05-13:50 „Kuidas õppida elama haigusega?“ Signe Punnisk, TÜ Kliinikum
  • 13:50-14:30 Arutelu

Osalemine on tasuta, patsientide sessioonile vajalik eelnev registreerimine siin

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.