"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Terviseamet moodustas töörühma COVID-19 kiirtestimisele üleminekuks (0)
30. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

Terviseamet moodustas töörühma, mis valmistab ette üleminekut COVID-19 kiirtestimisele alates järgmisest aastast.

Töörühma eesmärk on kujundada pikaajaline COVID-19 testimisstrateegia, mille põhieesmärk on järk-järgult sulgeda ulatuslik PCR testimine ja kasutada COVID-19 diagnostikaks peamiselt AG kiirtesti, vahendab BNS.

Töörühm koostab strateegilise dokumendi, mille järgi alustatakse PCR testimise de-eskaleerimist järkjärgulise tegevuskavaga. See arvestab vaktsineerimisega hõlmatuse kasvu maakonniti, esmatasandi rolli ja võimalusi ning haiglate ja hoolekandeasutuste vajadusi.

Terviseameti peadirektori käskkirja järgi peab kiirtestimisele ülemineku tegevuskava olema valmis 8. oktoobriks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.