“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Valitsus annab Levadiale 800 000 eurot Proua Helgi: peaasi, et kommunismiohvrite memoriaali lähedusse ei tule jalgpallihalli (0)
30. september 2021
Maarjamäe memoriaal. Foto: Mats Õun

“Minul on küll selle kokkuleppe üle hea meel, tervitan kahe käega ja annan allkirja ka, kui vaja. Peaasi, et siia, kus on kommunismiohvrid seda halli ei tule, siin peab ikka rahu olema,” arvas Maarjamäel jalutanud väärikas eas proua Helgi.

“See kokkulepe oli meil tegelikult juba aasta tagasi, kui Levadia soovis, et me kompenseeriksime kahte kohta ehitamise, siis on nad nõus ehitamisest Maarjamäele loobuma ja sinna tuleb vaid nende büroohoone. Ja nad esitasid nüüd ka kirjaliku taotluse ehk me soojendasime selle kokkuleppe üles. Täna valitsus ka 800 000 eurot Levadiale eraldas,” rääkis riigihalduse minister Jaak Aab.

“Meie sõnum on algusest peale valitsusele olnud, et linn on valmis teist maatükki jalgpalliklubile pakkuma, et konflikti mitte tekitada. Aga kahjuks aasta jooksul sellega keegi pole tegelenud. Ma tuletan meelde, et jutt käib maast, mis on riigi oma ja sealseid probleeme on võimeline vaid riik lahendama,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinn on välja pakkunud jalgpallihalli jaoks sobiva kinnistu Lasnamäe linnaosas aadressil Martsa tänav 2. Lähipäevil selgub, kas  õnnestub kinnistu kasutamise tingimused kokku leppida.

Levadia plaanis ehitada Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali lähedusse jalgpallihalli. Klubi on valmis sellest plaanist loobuma, kui saab sobiva asenduskinnistu Piritale või Lasnamäele ning riik kompenseerib klubi administratiivhoone rajamise kulud 800 000 euro ulatuses. Memoriaali kõrval kinnistule Tuulenurga 1 ehitatakse ainult spordiklubi administratiivhoone.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.