"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
telemagasin "Siin Tallinn" Kalamaja muuseum tutvustab linnaosa kui vimkadega kohta (0)
01. oktoober 2021

Kalamaja muuseumi külastusjuht Laura Jamsja ütles saates “Siin Tallinn”, et kõik eksponaadid, mida saab uudistada on inimeste annetatud – tegemist kogukonna ühistööga. “Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta. Oleme püüdnu täiesti uut infot, kuna kalamaja on vimkadega koht, pakume avastamisrõõmu.

Jamsja tutvustas ka eksponaati, läbi mille saab kogeda Kalamaja ka kassi või koera pilgu läbi. Jamsja sõnul tehti 50-60 intervjuud just vanemate inimestega, et saada teada, milline oli elu ligi sada aastat tagasi – mäletavad need inimesed ju oma vanemate ja vanavanemate mälestusi. Omapärase tõigana tõi ta välja, et kuna Kalamaja polnud toona merele avatud, siis paljud elanikud avastasid enda jaoks mere alles täiskasvanu eas.

Tallinnas on üles pandud rohepööret kujutavad installatsioonid teemal “PÖÖRA”. Linnakunstifestivali PÖÖRA ideevõistluse kuraator Ludmilla Georgijeva sõnas, et Vabaduse väljakul olevad puupakud ongi üks kolmest linnainstallatsioonist ning omakorda osa Eesti arhitektide Liidu sajanda sünnipäeva juubelist.

“”PÖÖRA” tähendabki seda, et inimeste poolt tekitatud kliimamuutused tuleb tagasi pöörata,” sõnas ta. “Lisaks on installatsioonid Balti jaama turu ning Kultuurikatla juures. Eesmärgiks siis kogeda mõttepausi: mis saab Eesti metsadest, milline on linnaruum ja liigirikkus ning millised on ökoehitusmaterjalid – ühesõnaga kõik, mis käsitlevad erineval moel rohepööret.”

Tallinna elanikud arvasid, et tegu on vahva üritusega, kiitsid, et sellised installatsioonid tekitavad suhte loodusega.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.