"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
VAATA telemagasini „SIIN TALLINN“ Kes loovad uusi ettevõtteid Tallinnas, kuidas algas politseiorkestri uus elu ja milline näeb välja pealinna uusim muuseum (0)
01. oktoober 2021

Vahel tundub, et ühel hetkel kogu riiki haarava terava teema õnnelik lõpplahendus nii suurt tähelepanu ei pälvigi, kui võiks. Mais kirgi kütnud PPA orkestriga on just nii – tumedad pilved oma ajalugu alates 1928. aastast arvestava orkestri kohalt on kadunud, lahendus leitud ja tegevust jätkatakse Tallinna politseiorkestrina.

Sel puhul avavadki seekordse “Siin Tallinna” saate Tallinna politseiorkestri muusikud. Orkestri uuest elust kõnelevad orkestri dirigent Riivo Jõgi ja orkestri juht Kristiina Veerde.

Seejärel läheb huvitavaks – ka saatejuhid ei tea, kes pälvivad just enne saate algust üle antavad Tallinna seekordsed ettevõtlusauhinnad. Laureaadid saabuvad tseremoonialt otsestuudiosse, et oma firmade lood ka televaatajaile rääkida. Uurime Tallinna ettevõtluskeskuse juhilt Jaanus Vahesalult, kes loovad uusi ettevõtteid Tallinnas – kas indu täis noored, ja milliseid – kas IT sektor on endiselt kuum ettevõtluslava. Ka koroona teemast ei saa mööda: kas ka sel ajal töötamises toimunud muudatused – näiteks kodutöö eelistamine kontorile, on ka Tallinnas juurdumas? Kas Eesti paljuräägitud e-residentsuse raames loodud firmad toovad ka Tallinnale tulu? Ja milline on vastus küsimusele – kas palgatöö või ettevõtlus? – praegu 2021. aasta sügisel Tallinnas.

Pikema ringkäigu teeme ka Tallinna uusimas muuseumis – Kalamaja kogukonnamuuseumis, et kuulda kuidas varasemast agulist võib korraga saada linna hipim-elukeskkond.

Saatejuhid on Anneli Lahe ja Neeme Raud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.