“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Kristiines tunnustati abipolitseinikke (0)
01. oktoober 2021
Foto: Rene Suurkaev

„Abipolitseinike töö osakaal ja tähtsus avaliku korra tagamisel on ajas kasvanud. See tegevus on muutunud professionaalsemaks ja nende kohalolek linnapildis aitab tagada elanikele turvatunde. Oleme selle eest neile väga tänulikud,“ ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe, kelle sõnul väärib abipolitseinike töö eriliselt tunnustamist, sest nad teevad seda tööd vabatahtlikult, oma vaba aja arvelt.

Kristiine Linnaosa Valitsus tunnustas abipolitseinikke, kes lõid aktiivselt kaasa aasta jooksul linnaosa turvalise elukeskkonna loomisel. Põhja politseiprefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna abipolitseinikud osalesid nii patrullis, reididel kui ka ennetustegevustel.

Lääne-Harju politseijaoskonnas on kokku 127 abipolitseiniku, kes on 2021.aastal osalenud politseilistes tegevustest rohkem kui 19 814 vabatahtlikku tundi. Kristiine linnaosas elab hetkel 12 abipolitseiniku.

“Abipolitseinikud panustavad läbi vabatahtliku töö väga erinevatesse tegevustesse. Kõige populaarsemaks väljundiks on tavapatrullid, mille käigus lahendatakse väljakutseid üle Lääne-Harju politseijaoskonna teenindava piirkonna, mille hulka kuuluba ka Kristiine linnaosa. Samuti osaletakse nii piirivalve, valvebüroo, kriminaalpolitsei, teenindussaalide ja muudes tegemistes,” selgitas Mustamäe ja Kristiine piirkonnavanem Kelly Miido.

“Samuti patrullivad abipolitseinikud iseseisvalt, kuid mitte kõigil ei ole sellist õigust. Iseseiva pädevusega abipolitseinikud on need, kes on vabatahtlikult panustanud politseilistesse tegevustesse kindla arvu tunde ning on saanud vajaliku väljaõppe. Iseseisvate patrullide käigus saavad abipolitseinikud lahendada väljakutseid ning tagada avalikku korda oma kodukoha ümber. Nii toimub see ka Kristiine linnaosas, kus piirkonnapolitseinikud koostöös kohalike abipolitseinikutega selgitavad välja kohad, kus toimuvad seaduse rikkumised ja nendesse kohtadesse ka abipolitseinikud patrullima suunduvad,” lisas Miido.

Kristiine Linnaosa Valitsuse ning Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuuri vahel on sõlmitud koostöökokkuleppe. Koostöökokkuleppe eesmärgiks on muuhulgas abipolitseinike töö toetamine, propageerimine ja tunnustamine.

Abipolitseinikuks võiks inimene hakata kuna see toob tavaellu juurde põnevust, saab ennast proovile panna erinevate situatsioonide lahendamisel  ja kindlasti muuta nii enda kui ka linnarahva elu turvalisemaks. 

Täpsemat informatsiooni abipolitseinikute ja abipolitseinikuks hakkamise kohta on leitav: https://www.abipolitseinik.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.