"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
täna kell 19 Nõmmel tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva ja Glehni lossi 135. aastapäeva käsikellaansamblite kontserdiga (1)
01. oktoober 2021
Glehni loss. Foto: Nõmme LOV

„Meie oma imekaunis Glehni loss on suurepärane koht, kus üheskoos tähistada muusika tähtsust meie igapäevaelus. On ju muusikal uskumatu võime tekitada meis tundeid, tuua hinge tänutunnet ning tekitada rõõmu,“ lausus Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis, kelle sõnul pakub varsti oma 17. sünnipäeva tähistav Campanelli käsikellade ansambel koos käsikellastuudio Kellaringiga maagilist muusikaelamust.

Sellel reedel, 1. oktoobril tähistatakse nii rahvusvahelist muusikapäeva kui ka Glehni lossi 135. sünnipäeva. Selle puhul toimub Glehni lossis kontsert „Kellamuusika lossis“.

Viimased 3 aastat on muusikapäeva kontsertide toimumise kohaks olnud Nõmme kultuurikeskus, kuid varasemast erinevalt kutsus Eesti Muusikanõukogu sel korral kultuurikorraldajaid ise korraldama meeldejääva muusikasündmuse enda kodukohas. Nõmme kultuurikeskus ning käsikellaansamblite dirigent Inna Lai võtsid üleskutse vastu ning otsustasid kontserdi toimumise kohaks valida Glehni lossi. Seda põhjusel, et samal päeval täitub ka 135 aastat Glehni lossi valmimisest

Kontserdil „Kellamuusika lossis“ kõlab muusika Nikolai von Glehni kaasaegsetelt heliloojatelt. Esinevad käsikellade ansambel Campanelli, käsikellastuudio KellaRing ning Inna Lai käsikellade soolo. Kontserdi kunstiline juht ja dirigent on Inna lai.

„Muusikapäeva kontserdile ootame ka nooremaid muusikasõpru, sest käsikellamuusika pakub head kontserdielamust  igas vanuses kuulajale. Kuni 12-aastased pääsevad kontserdile tasuta. Glehni lossimuusika kontsert on hea võimalus veeta muusikapäev kogu perega,“ sõnas Nõmme kultuurikeskuse direktor Liina Amon.

Rahvusvahelise muusikapäeva traditsioon algatati 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu eestvedamisel kutsumaks meenutama, milline koht on muusikal kultuuris ja igapäevases elus. Eestis on muusikapäeva tähistatud Eesti Muusikanõukogu eestvedamisel alates 2002. aastast muusikapreemiate jagamisega ning alatest 2013. aastast üle-eestilise kontsertide programmiga.

Nõmmel toimuva muusikapäeva kontserdi lisainfo on Nõmme kultuurikeskuse kodulehel www.nommekultuur.ee.

Kogu muusikapäeva kavaga saab tutvuda www.muusikapäev.ee.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuulaja
3. okt. 2021 11:32
https://pohjaeesti.treraadio.ee/kordus/6022/slaagritund