"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinna linnavolikogu ootab taas aasta linnakodaniku kandidaate (0)
01. oktoober 2021
Tallinna volikogu hoone Foto Ilja Matusihis

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik kuulutas täna, 1. oktoobril välja Tallinna aasta linnakodaniku valimised. Kandidaate saab esitada linnavolikogu kodulehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini.

Linnavolikogu esimehe sõnul algatati aasta linnakodaniku konkurss kolm aastat tagasi, et tunnustada neid, kes on viimase aasta jooksul linnaelu edendanud, Tallinnale au ja kuulsust toonud või midagi erakordset korda saatnud. „Aasta linnakodaniku kandidaate saavad esitada kõik soovijad: nii eraisikud kui ka organisatsioonid. Eelmisel aastal otsustati aasta linnakodaniku konkursil tunnustada algatust „Igale koolilapsele arvuti!“. Valiku puhul oli määravaks, et tegemist on kodanikualgatusega, mis jäi silma ka kaaslinlastele,“ lisas Terik.

Tallinna linnavolikogu algatas aasta linnakodaniku valimise 2018. aastal, et tunnustada Tallinna linna kodanikke, kes on möödunud aasta (kaheteist kuu) jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo. Kandidaate saavad esitada nii era- kui ka juriidilised isikud, kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel www.tallinn.ee/aasta-linnakodanik oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini 2021.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu fraktsioonide esindajad (kas esimees või aseesimees). Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus või detsembris toimuval Tallinna linnavolikogu istungil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.