"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Piritalased soovivad Rüütli muuseumi ja uuendatud rannapromenaadi (0)
02. oktoober 2021
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Tallinna kaasava eelarve ideekorjele saadeti Piritalt 18 ideed, nende seas ettepanek rajada president Arnold Rüütli majamuuseum ja teha korda rannapromenaad.

Võrreldes eelmise aastaga saadeti kaasavale eelarvele tänavu ettepanekuid rohkem ja Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul võib ideekorjega rahul olla. Esitatud ideede seas on näiteks kaev joogivee võtuks Pirita kergliiklustee äärde, uue korvpalliplatsi ehitamine, Merivälja turu arendamine, valgusteraapiaga haljaku rajamine, avalik paadislipp Meriväljale, jooksuplatsid koertele ja öötransport. Kaks ettepanekut tehti Pirita majandusgümnaasiumi õuealale koolipargi rajamiseks.

„Kõige rohkem paelub piritalasi Pirita rand, mille kohta on esitatud mitu ideed. Oodatakse kogu rannapromenaadi uuendamist. Esitatud on ka ettepanekud, et Pirita randa panna hoiukapid ja pingid aasta ringi,” ütles Liinat.

Piritalased on välja käinud samuti mõtte toetada Maarjamäel president Arnold Rüütli majamuuseumi rajamist.

„Toetada Arnold Rüütli valduses olevate dokumentide eksponeerimist ja majamuuseumi rajamist Maarjamäel. Ajaloolise ja kultuuriväärtusega dokumente ei saa eksponeerida, sest Rüütli selleks ettenähtud maja ehitus on takerdunud. Pirita kogukonna ja Tallinna abi oleks nii sisulise kui ka sümboolse tähendusega,” seisab ettepanekus.

„Kõik konkursile saadetud ideed ei pruugi rahvahääletusele pääseda. Ettepanekuid hindab eksperdikomisjon, lähtudes nende teostatavusest, kestlikkusest ja muudest kriteeriumidest,” täpsustas Liinat ja selgitas, et sõelale jäänud ideed liiguvad edasi tutvustamisele, arutamisele ja seejärel rahvahääletusele. 

Ideede teostatavust hinnatakse ning eksperdikomisjoni läbinud ideid tutvustatakse ja avalikke arutelusid peetakse 4. oktoobrist 26. novembrini. Ideede avalik hääletamine algab 29. novembril ja kestab 12. detsembrini.

Igas linnaosas saab aastas ellu viia ühe kaasava eelarve tingimustele vastava projekti. Kaasava eelarve abiga on Piritale rajatud pumptrack.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.