“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
pühapäeval kell 12 Salme Kultuurikeskus avab uksed meeleoluka kobarüritusega (1)
02. oktoober 2021
Salme kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov. Foto: Albert Truuväärt

„Salme Kultuurikeskus oli rekonstrueerimistööde tõttu tükk aega suletud ning pärast ehitustööde lõppu kolis majja ajutiselt Tallinna Linnateater, sest hetkel käivad vanalinnas asuvas teatris juurdeehitustööd. Aga Salme on rohkem kui teater, see on kogukonna kultuurikeskus. Just sellepärast kutsume kõiki kultuurikeskuse avamispeole, et taasavastada siin pakutavaid võimalusi. Oodatud on nii Salme vanad sõbrad kui ka uustulnukad, tegevust jagub kõigile,“ ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Pühapäeval, 3.oktoobril avab Tallinna Salme Kultuurikeskuse kogu hoonet hõlmav sündmus TAKT, päev lõppeb Rita Ray ja Johannes Laasi kontserdiga

Salme direktori Sten Svetljakovi sõnul kutsutakse TAKT sündmusega inimesi kaasa mõtlema kultuuri olemuse ja selle tähtsuse üle igapäevaelus. „TAKT on sõna otseses mõttes üleskutse – tule aita kultuuri teha! Näiteks on võimalik osaleda  Salmes tegutsevate huviringide proovides, Salmet tutvustavatel ekskursioonidel, nautida lasteetendust või lihtsalt kuulata kontserti, see kõik käib kultuuri tegemise juurde. Kultuurikeskuse poolt suur tänu ka kõigile ehitajaile ja Linnavara ameti meeskonnale, kelle toe ja abiga on erinevad ehitusetapid edukalt lõpule viidud,“ ütles Salme Kultuurikeskuse direktor.

Salme Kultuurikeskus ootab ka raamatuannetusi peatselt avatavasse õueraamatukokku. Uusi ja vanu raamatuid võtab vastu infolaud.

Salme Kultuurikeskuse avaüritus TAKT algab kell 12 Marionett Teatri etendusega. Toimuvad ekskursioonid, samuti näidistunnid  ja esinevad ka tsirkusestuudio Folie, INTA segakoor, RRÜL Lüüra jt. Õhtu päädib kl 17 algava Rita Ray ja Johannes Laasi kontserdiga. Täpsem kava ja eelregistreerimine Salme Kultuurikeskuse facebookilehel.

Kõik sündmused on osalejatele tasuta ja toimuvad Salme tn 12 siseruumides. Osalejatel tuleb tõendada oma COVID-19 nakkusohutust (vaktsineerimispass, läbipõdemise tõend või negatiivne testitulemus).

Salme Kultuurikeskuse ruumid rekonstrueeris Nordlin Ehitus OÜ. Tööde kogumaksumus ühes lavatehnika ja mööbli soetamisega on 3 602 000 eurot. Rekonstrueerimistööde projekti koostas AS Infragate Eesti. Kohviku taastamine maksab 800 000 eurot. Rekonstrueerimistööde töövõtjaks osutus riigihanke tulemusel OÜ Montreco, ehituprojekti on koostanud Infragate Eesti AS, arhitektuuriprojekti on koostanud OÜ Arhitektuuribüroo Orub ning sisekujundusprojekt on koostatud OÜ Impro poolt.

Hoonet renoveeriti kahes etapis ja peagi alustatakse kolmandat. I etapi rekonstrueerimistööde käigus toimus maja tagaosa trepikodade kapitaalremont, III korruse tantsusaali asemele ehitatati kaks heli- ja valgustehnikaga varustatud blackboxi, olemasoleva teatrisaali lava ehitati pikemaks, saali paigaldatati lisavalgussillad ning teostatakse teisigi vajalikke töid. Paigaldati uus katus.Väiksemamahulisi remonditöid teostati ka 0, I ja II korruse ruumides. II etapi tööde käigus rekonstrueeriti 0-korrusel asuv kohvik, mis on sisustatud 1960-ndate stiilis mööbliga. Kunagi asus siin kohvik Leelo, mis oli 1980-ndate alguses väga menukas ja populaarne kultuuriinimeste kogenemispaik. III etapis, 2021. aasta lõpus on planeeritud rekonstrueerida kultuurikeskuse majatagune estakaad. Tööde käigus paigaldatakse tõstuk inventari transportimiseks, korrastatakse trepid ja muudetakse estakaadi välisilmet esinduslikumaks ning teostatakse ka teisi väiksemaid töid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuidas keegi
3. okt. 2021 18:55
https://maailm.postimees.ee/7352400/iisrael-lubab-siseuritustele-vaid-tohustusdoosi-saanuid#_ga=2.35180001.1165432093.1633108069-628055636.1613839435