"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
KAKS ÜHES Uues keskuses hakkavad koos tegutsema noored ja eakad (0)
04. oktoober 2021
Haabersti noortekeskus

Haabersti noortekeskuse uutes ruumides seab end muu hulgas sisse helistuudio, kus saab mängida ka noortekeskuse enda elektrikitarri, süntesaatorit või elektritrumme.

Vaata galeriid (38)

Haabersti vaba aja keskuse juhataja Kaidi Liivet, kes noortekeskust haldab, rõõmustab noortekeskuse uus hoov. “Nii saame looduskasvatuse ringi tegevused välja viia ja kohe kevadel aiatöödega pihta hakata. Plaanime aeda rajada ka korraliku kasvuhoone, inventar on juba ootel. Korvpallisõpru rõõmustab kindlasti uus tänavakorvpalli plats, kus saab ka spordivõistlusi korraldada.”

Rohkem liikumisruumi

Puude ja hekkidega palistatud õuel võib märgata nii mugavaid istepinke kui ka kiikesid, nii õdusat õuepaviljoni kui ka korviplatsi. Nimelt saab noortekeskus aadressil Õismäe tee 24 asuva endise suure lasteaiahoone nüüd eakate päevakeskusega kahasse. Abilinnapea Eha Võrgu sõnul ongi kavas eri põlvkondi ühendada. “Eri põlvkonnad peavad tegutsema ühes majas,” selgitas ta. “Perekonnas pole ju ka nii, et vanemad elavad ühes ja lapsed teises korteris. Vanas talukultuuris elas koos suisa neli põlvkonda. Eesmärk on, et põlvkonnad omavahel suhtleksid. Nüüd tuleb Haaberstis ühte majja kaks olulist ettevõtmist.”
“Side päevakeskuse eakatega on meile oluline, et ka noored näeksid, millega armastavad oma aega sisustada eakamad,” lisas Liive. “Miks mitte mõelda ka koostööle – mida eakad saaksid pakkuda noortele ja noored eakaile, nüüd on võimalused selleks olemas.” Haabersti noortekeskus tegutseb praegu Õismäe tee 88a kitsastes oludes, endise lasteaiahoone ruumikas tiivas alustab keskus tööd oktoobrist.
Suurel saalil on ka väliterrass ning hoones saab kasutada avarat kööki.
“Meil on hea meel, et suuremad ruumid annavad noortele avaramad võimalused oma ideid rakendada,” rääkis Liive. “Uues majas on rohkem liikumisruumi, praegune asukoht on meile juba kitsaks jäänud. Kokandusring näiteks saab uues hoones moodsa köögi. Seni oli muusikategemine piiratud, kuid uues majas plaanime sisustada väikese helistuudio ja muretseda elektrikitarri, süntesaatori ja elektritrummid.”
Hoone C-korpus rekonstrueeritakse päevakeskuse ja noortekeskuse ühiskasutuseks, sinna tuleb suur saal.

Uus katus

Heleda fassaadiga kahekorruseline hoone on uuenduskuuri läbinud nii seest kui ka väljast. Selleks sõlmis linn lepingu ettevõtetega Tesron Ehitus ja Eventus Ehitus. “Uuendasime katuse, kuid hoone põhilised kandekonstruktsioonid jäid alles,” rääkis Eventus Ehitus OÜ ehitusosakonna juht Rivo Bender. “Uuendatud said kõik põrandad, mille alla tegime uue soojustuse. Välja vahetatud said aknad ja soojustatud välisseinad. Põranda alla rajasime radoonitõrje süsteemi, samuti sai maja uue ventilatsiooni jt moodsad tehnosüsteemid. Kuna pool majast samal ajal tegutses ja sissepääs oli ühine, tuli muidugi puurimisel sellega arvestada.”
Nüüd on ehitus lõppenud ning kolimise järel võib uus hooaeg uues majas pihta hakata. “Noortekeskuses töötab veel meisterdamise ring, kunstiring ja multimeedia ring. Tantsuringi juhendavad noored ise. Kasvatamegi noori selles suunas, et nad ise tegutsema õpiksid,” lausus Liive. “Populaarsemad on mängud, mida saab mängida seltskonniti. Oktoobris ootame huvilisi juba uude majja!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.