"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Kristiine linnaosavalitsus viib lehekotid tasuta ära (0)
04. oktoober 2021

Kristiine Linnaosa Valitsus korraldab juba viietestkümnendat aastat järjest lehekottide tasuta vedu. Need kinnistuomanikud, kes soovivad lehekotid tasuta ära anda, peavad eelnevalt registreeruma kuni 31. oktoobrini.

Tänasest on Kristiine linnaosa elanike jaoks avatud võimalus registreeruda oma aia- ja haljastusjäätmete ning sügislehtede tasuta äraveole.

Kristiine linnaosa vanem Jaanuse Riibe sõnul korraldatakse sügisene lehekottide kampaania juba viieteistkümnendat aastat järjest, sest nõudlus sellise kampaania järele on suur. „Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid. Kampaania raames viib linnaosavalitsuse lepingupartner elanikelt tasuta ära kuni kümme kotti aia- ja haljastusjäätmetest. Aia- ja haljastusjäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toitainerikast mulda. Eks meie kõigi ühine soov on, et meie linnaosa oleks puhas ja korras ning siin oleks mõnus elada,“ selgitas Riibe. 

Iga kinnistu kohta saab registreerida kuni kümme 150-liitrilist lehekotti kaaluga kuni 20 kilogrammi. Registreerimine veebilehel: https://www.tallinn.ee/est/Vorm-Lehekotid-2021

“Kuigi aia- ja haljastusjäätmeid võtavad vastu kõik Tallinna jäätmejaamad, siis transpordi tellimine ei ole kõigile jõukohane. Oleme pannud tähele, et pärast seda, kui linnaosavalitsus on sellise kampaania korraldanud, siis on linnaosa heakord paranenud. Inimesed kasutavad seda võimalust päris aktiivselt,” lisas Riibe. 

Lehekotivedu algab 15. novembrist ja kestab kuni 20. detsembrini. Vedu alustatakse suuremate teede ja tänavate äärest, seejärel liigutakse kvartalisisestesse kõrvaltänavatesse.

Juhul, kui lehekotte on rohkem kui 10 kotti, tuleb need ise ära viia Tallinna jäätmejaamadesse, kus elanikelt võetakse tasuta vastu aia- ja haljastusjäätmeid (tasuta ühelt toojalt korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit). Kristiine linnaosa lähim jäätmejaam asub Rahumäe tee 5a.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.