“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Laenutuse edetabelis troonivad rahatarkuse raamatud (0)
04. oktoober 2021
Foto Pixabay

Rahandusministeerium ja finantsinspektsioon jagasid juba 2019. a raamatukogudele rahatarkuse raamatuid. Nüüd lisatakse neid veel 600.

Lisaks finantsinspektsioonile rahastasid raharaamatute soetamist mõned väiksemad pangad ja investeerimisettevõtted. Koostööd tehakse seejuures raamatute autoritega. Raamatukogude laenutusstatistikast selgub, et taolised harivad teosed on väga populaarsed.

Muuhulgas saavad raamatukogud lastele mõeldud “Koer nimega Money” ja “Tom õpib rahamängu”. Samuti varustatakse raamatukogud Jaak Roosaare hitt-teosega “Rikkaks saamise õpik” ning analüütik Tarvo Vaarmetsa õpetliku kirjatööga “Rahaedu põhimõtted”.

Vaarmets loodab muuhulgas, et eestlased hakkavad rohkem investeerima – näiteks aktsiaid võib osta algul vaid väikeste summade eest. Eestis investeerib umbes 4% inimestest, Euroopas poole rohkem. Rahatarkuse õpetamine on omal kohal seda enam, et praegu on kohtutäiturite käes umbes miljardi jagu võlanõudeid, millele lisanduvad veel inkassofirmade omad. Arvestades, et paljud langevad endiselt telefoni- ja veebikelmide saagiks, jääb üle loota, et rahatarkus aegapidi järjest suurema hulga inimesteni jõuab.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.