"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video ja fotod Mitmed Tallinna lasteaiad saavad liiklusteadlikumaks (0)
04. oktoober 2021
Foto Mats Õun

Tallinna linn koostöös Transpordiametiga kingivad lasteaedadele liiklusvankreid, mis aitavad kaasa ohutu liiklemise õppele. Täna sai oma liiklusvankri kätte Tallinna Linnupesa lasteaed.

Vaata galeriid (34)

Liiklusohutus on oluline teema kuna üle Eesti on vigastuste või surmaga lõppevate liiklusavariide arv endiselt väga suur, paraku satub tihti õnnetusse ka lapsi.

“Ainuüksi sellel aastal on liikluses 41 hukkunut, mis on väikse Eesti jaoks väga suur number,” tutvustas kurba statistikat Transpordiameti juht Kaido Padar. “Kindlasti tasub tuua Tallinna linna eeskujuks ka teistele omavalitsustele, et liiklusõpetus peaks algama väga varjasest noorusest.”

Lapsed viivad tihti saadud õpetused ka enda lähedastele edasi, seeläbi saavad ka täiskasvanud mõned reeglid meelde tuletada.

“Ma olen isegi näinud kui lapsed võtavad vanematel varrukast kinni, et vara veel, tuli ei ole veel roheline, et teed ületada ja kindlasti tuleb õigest kohast üle minna,” rääkis Tallinna Linnupesa Lasteaia direktor Karin Saar.

Linnupesa lasteaaed on nüüd liikluslinnaku ja liiklusmärkide ja mängudega täidetud liiklusvankri võrra rikkam, et teadmisi ohutusest veelgi tõhusamalt edasi anda.

“Turvaline koolitee ei saa alata mujalt kui lasteaaiast, seetõttu olemegi hakanud lasteaedadesse joonima maha liiklusõppe radasid, mis on nüüd olemas juba igas kolmandas Tallinna lasteaias, ” sõnas abilinnapea Andrei Novikov. “Nüüd on meil liiklusvankritega koostöö Transpordiametiga, kes lisas omalt poolt õppematerjalid. Ma arvan, et selline koostöö on igati tervitatav.”

Liiklusvankri esimesed 21 saajat valiti loosi alusel ning tulevikus soovitakse neid ka ülejäänud lasteaedadele võimaldada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.