"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Koolidirektor: õpetaja süda on palju suurem, kui mõne teise inimese oma (0)
05. oktoober 2021

“Kahe viimase aasta jooksul, mil kriis on dikteerinud koolis käimist ja õppimist, ei ole ma kordagi tähele pannud, et mingi tekkinud probleem oleks alguse saanud õpetajast. Mure on tekkinud näiteks, kui Teams ei tööta vms, aga kordagi pole õpe kannatanud kriisi ajal õpetaja pärast,” kinnitas pedagoogide head kohanemisvõimet Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi 12.b klassi õpilane Janar.

“Õpetaja on selline anatoomiline ime. Tema süda on palju suurem, kui mõne teise inimese oma. Temas on kannatlikkust ja empaatiat palju rohkem. Kui ta suudab selle ka välja kanda, siis ta on hea õpetaja,” ütles Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi direktor Oliver Jakobson.

“Mina ise õpetajana, õpetajate suhtlusringkonnas näen, et seda hoolivust ja soojust õpilaste suhtes tõesti on palju,” kinnitas Tallinna Kunstigümnaasiumi klassiõpetaja Kadri Marie.

Kriis on muuhulgas muutnud õpetajate tööd viimase pooleteise aasta jooksul varasemast veelgi intensiivsemaks.

“Esiteks ma muidugi soovin head õpetajate päeva kõigile õpetajatele. Olgu selleks õpetajad huvikoolis, kõrgkoolis või üldhariduskoolis. Viimased poolteist aastat möödusid nende jaoks keeruliselt. Mõne jaoks võis olla see kõige keerulisem aeg nende karjääri jooksul,” sõnas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

“Koroona aeg on toonud selle välja, et tühja aega ei kulutata. Lihtsalt et tuled klassi, teed nalja, märgid puudujad ja kõik – seda enam ei ole. Ma ise ka näen, et väga palju selgemaks ja intensiivsemaks on läinud tunni andmine, sest sa kunagi ei tea, millal järgmine tund tuleb,” kirjeldas Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults.

Eesti haridusühendused tunnevad aga muret, et õpetajate vajadus on meil suurem, kui õpetajaid tööle tuleb ja jääb.

“Mul on hea meel, et riik on otsustanud järgmisest aastast kooliõpetaja palga alammäära tõsta. See on väga hea uudis,” ütles Belobrovtsev ning lisas, et Tallinnas tõstetakse sel puhul ka lasteaia- ja huvikooliõpetajate palku. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.