“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Tallinn kehtestab Valukoja hariduskompleksi detailplaneeringu (0)
05. oktoober 2021
Praegu asub aadressil Valukoja 7 Ülemiste Tervisemaja. Foto: Ülemiste Tervisemaja.

Tallinna linnavalitsus plaanib kolmapäevasel istungil kehtestada Valukoja tänav 7 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, kuhu kavandatakse hariduskompleksi. 

Täpsemalt määratakse detailplaneeringuga lisaks olemasolevale tervishoiuhoonele ehitusõigus kolme kuni kolmekorruselise ja ühe maa-aluse korrusega erakooli ja -lasteaia, lisaks kuni kahe abihoone ning spordiväljakute ehitamiseks, selgub linnavalitsuse korraldusest, vahendab BNS.

Hoonete suurim lubatud kõrgus maapinnast on 17 meetrit ning krundi suurim maapealne
lubatud ehitisealune pindala 7370 ruutmeetrit, millest olemasoleva hoone ehitisealune pind on 1690 ruutmeetrit, detailplaneeringuga planeeritud uushoonestus 5600 ruutmeetrit ja ühendusgalerii Sepapaja tänav 12 krundile kavandatava uue tervisemajaga 80 ruutmeetrit.

Lisaks krundile kavandatud neljale peahoonele on määratud ehitusõigus kahe alla 20-ruutmeetrise ja kuni 5 meetri kõrguse abihoone ehitamiseks.

Praegu paikneb kinnistul 2017. aastal valminud neljakorruseline tervishoiuhoone ja nõukogude perioodil ehitatud 1–2-korruseline tootmishoone, hoonete vahel asub ajutine parkla.

Planeeritud ala asub Suur-Sõjamäe tänava, Lõõtsa tänava, Ääsi tänava ja Valukoja tänava vahelisel maa-alal Lasnamäe linnaosas endise tehase Dvigatel territooriumil. Praegu nimetatakse piirkonda Ülemiste Cityks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.